Johannis: Unul din motivele pentru care am intrat în PNL este ca Sibiu să devină capitală de regiune

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat, răspunzând la o întrebare, că unul din motivele pentru care a intrat în PNL a fost ca Sibiu să devină capitală de regiune, afirmând că va face tot ce poate în acest sens, deşi funcţia pe care o are în partid nu garantează realizarea dezideratului.

RomaniaTV.net
28 feb. 2013, 13:44
Johannis: Unul din motivele pentru care am intrat în PNL este ca Sibiu să devină capitală de regiune

Klaus Johannis a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă aducerea capitalei regionale la Sibiu a fost unul dintre motivele pentru care a intrat în PNL.

„A fost unul din motive, da. Cu siguranţă. Mi-am dorit, am şi spus, îmi doresc să particip la discuţiile acestea”, a răspuns Johannis.

Acesta a adăugat că „nu este nicio garanţie” că Sibiu va deveni capitală de regiune având în vedere funcţia de prim-vicepreşedinte PNL pe care o deţine.

„Cu certitudine îmi garantează că pot să discut cu oamenii care iau aceste hotărâri. Asta nu înseamnă automat că punctul meu de vedere este luat în seamă”, a spus Johannis, care a adăugat că va face tot ce poate pentru ca Sibiu să devină capitala regiunii.

Potrivit edilului, împărţirea în regiuni şi denumirea regiunilor nu au fost definitivate.

„Judeţul Sibiu are o poziţie foarte bună, în mijlocul României, şi oricare variantă este bună pentru noi”, a conchis Johannis.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a intrat în PNL în urmă cu opt zile, manifestându-şi speranţa că sibienii vor înţelege că mişcarea pe care a făcut-o a fost „pentru Sibiu, şi nu împotriva Sibiului”. Răspunzând unei întrebări de atunci, Johannis a spus că nu s-a discutat încă în PNL despre posibilitatea ca Sibiu să fie capitala Regiunii Centru.

Citeşte şi Ponta, despre înscrierea lui Johannis în PNL: Ar fi un mare câştig pentru USL