Johannis: USL nu este făcut pentru veşnicie. Îmi doresc ca PNL să guverneze ţara din 2016

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Klaus Johannis, a declarat că partidul din care face parte se va întări în continuare, în aşa fel încât să ajungă să guverneze din 2016 ţara, cu prim-ministru liberal, pentru aceasta având nevoie de un scor de cel puţin de 35 % conform calculelor primarului Sibiului.

RomaniaTV.net
21 mart. 2013, 12:06
Johannis: USL nu este făcut pentru veşnicie. Îmi doresc ca PNL să guverneze ţara din 2016

„Eu sper şi cred că PNL se va întări în continuare şi dacă va merge singur în alegerile din 2016, va avea un rezultat foarte bun. Eu personal îmi doresc un rezultat atât de bun, încât să guverneze ţara”, a declarat Johannis, citat de Agerpres.

Prim-vicepreşedintele PNL a completat că speră ca partidul său să obţină 35% la alegerile din 2016.

„Este nerealist să credem că PNL-ul va avea în viitorul apropiat, 51% din voturile valabil exprimate, dar poate avea suficiente voturi pentru a guverna fie singur, fie într-o coaliţie, în care dă primul-ministru. Eu cred că ar fi frumos ca PNL-ul să obţină 35% din voturi”, a explicat prim-vicepreşedintele PNL.

Potrivit acestuia, USL-ul „nu este făcut pentru veşnicie”.

„Nici nu a declarat cineva din USL, că USL-ul este făcut pentru veşnicie. Nici nu se fac astfel de coaliţii pentru termene foarte lungi, fiindcă nu sunt realiste şi nici fezabile. USL-ul a fost făcut pentru a rezista şi a guverna România până în 2016, după care, probabil, partidele care sunt în USL, vor hotărî, fiecare partid, dacă merg singure în alegeri sau dacă se continuă USL-ul în această formă sau în altă formă. Aceste chestiuni nu sunt nici măcar discutate între persoane, dar între partide nici atât”, a mai declarat Johannis.