John Kerry, implicat într-un accident de bicicletă în Alpii francezi, se întoarce în SUA

Șeful diplomației americane John Kerry, 71 de ani, care trebuia să se întoarcă duminică în Statele Unite după ce a suferit o fractură de femur într-un accident de bicicletă în Alpii francezi, va rămâne "sub observație" la spitalul din Geneva și se va întoarce luni, a anunțat Departamentul de Stat.

01 iun. 2015, 05:45
John Kerry, implicat într-un accident de bicicletă în Alpii francezi, se întoarce în SUA

„Secretarul a planificat să se îmbarce în avion pentru Statele Unite în această seară, dar după o nouă consultație, a considerat rezonabil să rămână în această noapte la spital sub observație” și să se întoarcă „mâine”, luni, în Statele Unite, a declarat purtătorul său de cuvânt John Kirby, subliniind că aceasta este doar o măsură de precauție.

Accidentul s-a produs duminică dimineață în timp ce Kerry, mare amator de ciclism, mergea pe bicicletă în apropierea localității Scionzier, nu departe de frontiera franco-elvețiană. El a fost transportat apoi cu un elicopter medical la un spital din Geneva, unde a primit îngrijiri medicale.

Citeşte şi Secretarul de stat al SUA, implicat într-un accident. Un elicopter l-a transportat la spital

John Kerry, care va împlini 72 de ani în decembrie, obișnuiește să facă ciclism în timpul turneelor în Europa. El se afla la Geneva de vineri pentru convorbiri cu ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif privind programul nuclear iranian și urma să ajungă la Madrid duminică după-amiază. După capitala spaniolă, John Kerry era așteptat luni seară la Paris pentru a participa marți la o reuniune a coaliției internaționale împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, amintește AFP.


loading...