Johnson & Johnson, avertisment îngrijorător către UE. Livrarea a milioane de doze de vacin riscă să fie întârziată

Johnson & Johnson a transmis Uniunii Europene că se confrunta cu probleme de aprovizionare care ar putea complica livrarea celor 55 de milioane de doze de vaccin anti Covid-19 promise pentru al doilea trimestru al anului 2021.

10 mart. 2021, 11:02
Johnson & Johnson, avertisment îngrijorător către UE. Livrarea a milioane de doze de vacin riscă să fie întârziată

Orice întârziere ar reprezenta o lovitură suplimentară dată planurilor de vaccinare ale Uniunii Europene, care au fost şi aşa îngreunate de problemele întâmpinate de ceilalți producători de vaccinuri şi au determinat în mai multe state amânări ale începutului campaniilor de vaccinare în masă. Johnson & Johnson a transmis UE că are problemele legate de furnizarea de ingrediente şi echipamente pentru vaccin, ceea ce înseamnă că este „sub stres” în îndeplinirea obiectivului de livrare a 55 de milioane de doze până la sfârşitul lunii iunie, cum se angajase iniţial, a declarat pentru Reuters un înalt oficial european, sub protecţiua anonimatului.

Oficialul european a adăugat că J&J a transmis că nu este imposibil să se atingă obiectivul, dar acest anun’ este unul preventiv.

Citeşte şi Şeful OMS vrea să renunţe la brevetele pentru vaccinuri, pentru un acces mai rapid la serul antiCOVID. Scandal cu producătorii

Vaccinul J&J, care necesită o singură doză pentru protecție, este de asteptat să fie aprobat pe 11 martie de Agenția Europeană a Medicamentului, urmând ca după aceea să fie utilizat în Uniunea Europeană. Oficialii UE au declarat că livrările către statele membre ar putea începe în luna aprilie.

Compania Johnson & Johnson s-a angajat să livreze anul acesta 200 de milioane de doze în spațiul comunitar.

Citeşte şi Un reputat epidemiolog aruncă bomba: Vaccinurile nu vor putea stăvili răspândirea! Nu se exclude un scenariu cu o mai mare contagiere