Johnson & Johnson cere EMA autorizarea vaccinului lor anti-COVID în Uniunea Europeană

Alte trei vaccinuri anti-COVID-19 ar putea fi autorizate în Uniunea Europeană. Între ele este şi vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Janssen Pharmaceutica, divizie a Johnson & Johnson.

22 feb. 2021, 15:39
Johnson & Johnson cere EMA autorizarea vaccinului lor anti-COVID în Uniunea Europeană
Johnson & Johnson cere EMA autorizarea vaccinului lor anti-COVID în Uniunea Europeană

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a primit cererea de autorizare condiționată de introducere pe piața din Uniunea Europeană a vaccinului produs de Janssen, o divizie a Johnson & Johnson, anunţă Comitetul Naţional de coordonarea a vaccinării în România.  EMA îi evaluează siguranța și eficacitatea într-un calendar accelerat.

În prezent, în Uniunea Europeană sunt autorizate trei vaccinuri împotriva COVID19: Pfizer BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Dacă este autorizat, vaccinul produs de Janssen, o divizie a Johnson & Johnson, ar fi al patrulea vaccin împotriva COVID-19 în UE.

În prezent, alte două vaccinuri împotriva COVID-19 în curs de evaluare în vederea autorizării în Uniunea Europeană. Este vorba despre NOVAVAX și CUREVAC.

Citeşte şi: Care este semnificația datei de expirare de pe adeverința de vaccinare

 

Vaccinul dezvoltat de Novavax are o eficacitate de 89.3% 

Vaccinul NVX-CoV2373, dezvoltat de Novavax, s-a dovedit eficient împotriva tulpinilor de coronavirus mutant din Marea Britanie şi Africa de Sud.

Vaccinul dezvoltat de Novavax a dovedit o eficacitate de 89.3% în faza a 3-a a studiului clinic efectuat în Marea Britanie.

Novavax a anunţat, de asemenea, rezultate bune şi în timpul testelor din faza a doua efectuate în Africa de Sud.

Citeşte şi: Noi doze de vaccin Pfizer vor ajunge în România. Valeriu Gheorghiță explică unde vor fi distribuite