Performanță la învățătură fără meditații și posibilități financiare. Povestea Emei, o elevă din Maramureș olimpică la Română: „Pot orice îmi propun”

După rezultatele dezastruoase de la simulările pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat, mai vin și vești bune. Se poate face performanță și în mediul rural, fără meditații și fără posibilități financiare.

14 mart. 2024, 20:02
Performanță la învățătură fără meditații și posibilități financiare. Povestea Emei, o elevă din Maramureș olimpică la Română: „Pot orice îmi propun”

O elevă de clasa a 8-a din Maramureș s-a calificat la Olimpiada Națională de Limba Română. Ca să reușească această performanță, eleva a muncit enorm și a fost susținută în mod constant de părinți și profesori.

Ema e foarte pasionată de limba și literatura română încă din clasa a șasea. Îi place foarte mult să citească și are un poet preferat care o sensibilizează de fiecare dată. „Îl apreciez pe Lucian Blaga pentru că are o expresivitate aparte pentru iubita sa în opere”, a spus ea.

Citește și Rezultate simulare BAC 2024. Notele vor fi comunicate „anonimizat” și sunt trecute în catalog doar la cererea elevului

Tânăra a fost foarte lăudată de profesori pentru rezultatele sale de excepție.

„Nu aş compara-o neapărat cu un personaj, eu aş compara-o cu pasărea Phoenix, care in fiecare an renaşte din propria cenuşă şi ea renasc de ceva ani şi eu o dată cu ea”, a spus Adina Mezei, profesoara Emei.

Ema Onea spune că a învățat foarte mult ca să-și asigure aceste rezultate.

„Nu mă aşteptam la un rezultat atât de frumos, dar am făcut multă pregătire înainte şi sunt multe ore de muncă în spate şi asta m-a ambiţionat. Şi m-a făcut să am încredere în mine că pot oricât îmi propun”, a mărturisit ea.

Eleva își dorește ca în viitor să fie psiholog.

„Am ştiut că poate, dar totuşi nu ne-am aşteptat să ia locul 1 şi ne-am bucurat enorm pentru ea”, a spus mama Emei.

Citește și Ligia Deca, anunț de ultimă oră: „Avem discuții pe regândirea gradației de merit și a treptelor de salarizare în învățământ”