Johnson&Johnson va începe vaccinarea în Europa. Anunţul făcut de EMA

Johnson&Johnson va începe vaccinarea pentru Covid-19 în Europa, după anunţul Agenţiei Europene a Medicamentului că beneficiile acestuia sunt mai mari decât riscul producerii unor cazuri foarte rare de formare a unor cheaguri de sânge, posibil fatale, transmite Reuters.

20 apr. 2021, 23:48
Johnson&Johnson va începe vaccinarea în Europa. Anunţul făcut de EMA
Johnson&Johnson va relua vaccinul în Europa

Johnson&Johnson va începe vaccinarea în Europa. EMA a anunţat marţi că este necesar ca Johnson&Johnson să avertizeze cu privire la formarea unor cheaguri de sânge în urma vaccinării cu vaccinul împotriva covid-19 J&J. Acţiunile J&J au crescut marţi cu peste 2%.

Utilizarea vaccinului J&J a fost temporar oprită de autorităţile de reglementare americane, săptămâna trecută, după ce s-au raportat cheaguri rare de sânge la nivel cerebral, combinate cu un număr scăzut de trombocite la şase femei, ceea ce a determinat compania să întârzie lansarea sa în Europa.

Aproape 8 milioane de oameni din Statele Unite au primit vaccinul J&J.

Citeşte şi: Agenţia Europeană a Medicamentului a făcut anunţul. Vaccinarea cu Johnson&Johnson DUCE la formarea unor cheaguri de sânge

Johnson&Johnson va începe vaccinarea în Europa

J&J a declarat că o nouă etichetă a ambalajului va include un avertisment cu privire la riscul efectului secundar rar şi instrucţiuni cu privire la modul de recunoaştere şi de tratare a acestuia.

Compania a declarat că va relua livrările către Uniunea Europeană, Norvegia şi Islanda şi că lucrează la reluarea studiilor clinice.

Este un eveniment extrem de rar. Sperăm ca prin conştientizarea oamenilor, precum şi prin punerea în aplicare a unor orientări diagnostice şi terapeutice clare, să putem restabili încrederea în vaccinul nostru„, a declarat Paul Stoffels, directorul ştiinţific al J&J, în timpul unei conferinţe telefonice pentru a discuta despre rezultatele financiare ale companiei.

Olanda a declarat că va folosi vaccinul începând de miercuri.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA şi Administraţia pentru Alimente şi Medicamente analizează, de asemenea, cheagurile de sânge rare raportate la persoanele care au fost vaccinate.

O comisie consultativă se va reuni vineri şi ar putea face o recomandare.