Anthony Fauci anunţă ce se întâmplă cu folosirea vaccinului anti-COVID Johnson & Johnson în SUA. „Mă îndoiesc foarte mult că îl vor anula”

Medicul Anthony Fauci ia în calcul ca autorităţile din domeniul sănătăţii din Statele Unite să permită reluarea distribuirii vaccinului anti-COVID produs de Johnson & Johnson. Consilierul medical şef al Casei Albe a anunţat că o astfel de decizie ar putea fi luată cel mai devreme vineri.

19 apr. 2021, 15:59
Anthony Fauci anunţă ce se întâmplă cu folosirea vaccinului anti-COVID Johnson & Johnson în SUA. „Mă îndoiesc foarte mult că îl vor anula”

Anthony Fauci anunţă ce se întâmplă cu folosirea vaccinului anti-COVID Johnson & Johnson în SUA, în condiţiile în care au fost înregistrate mai multe cazuri rare de cheaguri de sânge.

„Estimarea mea este că vom continua să îl folosim într-o anumită formă. Mă îndoiesc foarte mult că îl vor anula. Nu cred că se va întâmpla. Cred că va există un fel de avertisment sau o restricţionare sau o evaluare a riscului”, a afirmat dr. Fauci Anthony, potrivit agenţiei Reuters, citată de News.ro.

Citeşte şi: Johnson & Johnson, apel disperat către rivalii vaccinurilor antiCOVID. Ce vrea compania să facă pentru a spulbera îngrijorările cu privire la cheagurile de sânge!

Săptămâna trecută, autorităţile de reglementare din domeniul sănătăţii din Statele Unite au recomandat ca folosirea vaccinului produs de Johnson & Johnson să fie oprită temporar, după producerea a şase cazuri rare de cheaguri de sânge la creier la femei, din aproximativ 7 milioane de persoane care au fost inoculate cu acest vaccin în SUA, arată sursa citată.

Experţii din comisia Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA se vor întâlni pe 23 aprilie pentru a discuta ce măsuri vor fi luate în cazul acestui vaccin.

Citeşte şi: SUA cer întreruperea vaccinării cu Johnson & Johnson, după ce o femeie a murit și alte 5 au avut reacții adverse grave

Anthony Fauci care este consilierul Casei Albe în domeniul pandemiei COVID-19 a afirmat că deocamdată nu se ştie care va decizia finală, dar anticipează că vaccinările vor fi reluate.

„Nu ştiu dacă au mai existat cazuri. Vom şti asta până vineri şi aş fi foarte surprins … dacă nu vom avea o reluare într-o anumită formă până vineri. Aproape sigur va fi luată o decizie până vineri”, a spus Fauci.

Duminică, Fauci a stabilit şi un posibil calendar pentru momentul în care copiii vor putea fi vaccinaţi împotriva Covid-19.

„Aş fi surprins dacă nu vom putea vaccina copiii de liceu până la toamnă. Cred că până în primul trimestru al anului 2022 vom putea vaccina copiii de aproape orice vârstă – sperăm chiar mai devreme”, a adăugat el.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu dozele de vaccin Johnson & Johnson care au ajuns în România. Anunţul autorităţilor