„Jos pălăria!”: Victor Pițurcă arată excelent la 67 de ani. Câte abdomene face zilnic și ce alimentație are

Victor Pițurcă va împlini 67 de ani în luna mai 2023, dar nu arată foarte diferit față de momentul în care s-a retras din fotbalul profesionist, ca jucător. „Piți" se întreține cu un program de antrenament „spartan" și un regim alimentar exemplar.

25 mart. 2023, 14:29
„Jos pălăria!”: Victor Pițurcă arată excelent la 67 de ani. Câte abdomene face zilnic și ce alimentație are

Victor Pițurcă își menține sănătatea fizică și psihică prin antrenamente zilnice. Zilnic, aleargă mai mult decât mulți fotbaliști aflați în activitate.

Fostul selecționer are aceeași greutate pe care o avea și în ziua în care a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua, la 7 mai 1986, după 2-0 cu FC Barcelona la loviturile de departajare.

„Domnul Pițurcă e un exemplu pentru noi toți, un exemplu de disciplină”, a declarat Alexandru Stănescu, antrenor de fitness la sala unde se pregătește celebrul antrenor.

„Alerg cam opt, zece kilometri”, a dezvălut Victor Pițurcă. De multe ori, fostul selecționer se antrenează alături de fiul său, Alexandru Pițurcă.

 

Victor Pițurcă, mesaj motivațional pentru români. Câte abdomene face zilnic

 

Exercițiile preferate ale lui Victor Pițurcă sunt abdomenele.

„Acum sunt zile când fac patru, cinci sute, șase sute de abdomene”, a mai declarat Pițurcă, pentru Sport.ro. „Mănânci puțin și alergi. Asta faci, ca să stea pielea întinsă pe tine”, a mai comentat Victor Pițurcă.

Antrenorul care a pregătit naționala în trei mandate, în iunie 1998 – decembrie 1999, decembrie 2004 – aprilie 2009 și iunie 2011 – octombrie 2014 a renunțat la fumat, de mult timp.

„Eu nu consum decât fructe și legume de la ferma mea, carne, ouă și lapte de țară și m-am lăsat de fumat de tânăr. În plus, am grijă să fac sport regulat.

Iar faptul că nu am încărunțit așa de tare să știți că e genetic, mama este așa”, a dezvăluit Pițurcă, în urmă cu câteva luni.

 

Victor Pițurcă nu vrea să mai audă de fotbalul românesc

 

În ultimii ani, Victor Pițurcă a bifat câteva contracte în calitate de comentator/analist sportiv, la TV. Nu a mai antrenat de trei ani de zile și nici nu pare să-și mai dorească.

„Sunt hotărât (n.r. – să nu revină în Liga 1) pentru că nu aș avea motivație. Pentru ce să antrenez în România? Am avut ultima experiență la Craiova, m-am dus cu gândul să câștig campionatul, asta a fost una dintre ambițiile mele, pe care nu le-am realizat, să câștig și cu Craiova campionatul, și să ajung în Liga Campionilor.

Asta îmi doream eu. Ce șansă am în România? Aaa, eu știu, să găsesc un club care să investească bani foarte mulți, să aibă răbdare 2-3 ani. Dar nu cred că mai pot duce o muncă titanică 3-4 ani pentru a realiza aceste obiective”, a mai declarat Victor Pițurcă.

De curând, Victor Pițurcă s-a remarcat prin comentarii acide făcute la adresa politicienilor români, în special la adresa lui Klaus Iohannis.