Joseph Daul, reales preşedintele al Partidului Popular European

Publicat: Joi, 22 Octombrie 2015 11:14 // Actualizat: Joi, 22 Octombrie 2015 11:14 // Sursa: romaniatv.net

Joseph Daul a fost reales miercuri pentru un mandat de trei ani la conducerea Partidului Popular European (PPE), de către delegații prezenți la Congresul PPE de la Madrid, se arată într-un comunicat de presă transmis de AGERPRES.

"Este o onoare imensă să primesc sprijinul familiei politice PPE pentru următorul meu mandat de președinte. În combaterea tuturor problemelor cu care ne confruntăm, indiferent dacă este vorba de criza migrației, provocările de securitate în vecinătățile noastre estică și sudică sau impulsionarea creșterii economice și crearea de locuri de muncă, voi face tot posibilul pentru a garanta că PPE va continua să conducă Europa prin politici care să reflecte valorile noastre fundamentale precum libertatea solidaritatea, responsabilitatea și subsidiaritatea", a spus Joseph Daul, după ce a obținut 555 din cele 578 de voturi valide, 23 fiind împotrivă, informează Agerpres.

"Unitatea, continuitatea și responsabilitatea vor rămâne cuvintele-cheie ale președinției mele. Munca noastră nu va fi întotdeauna ușoară, dar sunt mai convins ca oricând că familia noastră politică este cea mai bună alegere pentru populație și pentru viitorul Europei", a mai declarat el în prima zi al celui de-al 23-lea Congres al PPE, care se încheie joi.

Citeşte şi Joseph Daul a fost ales preşedinte al Partidului Popular European

După alegerea sa, Joseph Daul l-a nominalizat pe Antonio López-Istúriz pentru un nou mandat de secretar general al PPE. Delegații urmează să aleagă joi secretarul general, cei zece vicepreședinți și trezorierul. Pentru cele 10 posturi de vicepreședinți există 12 candidați, printre care și Anca Boagiu (PNL).

Congresul PPE a mai adoptat miercuri un document intitulat 'Protejarea Uniunii și promovarea valorilor noastre', care se concentrează pe politica externă, securitate și apărare.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 oct 11:23
...de către delegații prezenți la Congresul PPE de la Madrid, se arată într-un comunicat de presă transmis de AGERPRES. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H