Juan Carlos I a fost văzut în public pentru prima oară după operaţia de cord

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I, în vârstă de 81 de ani, a făcut primii paşi după ce a fost supus sâmbătă unei intervenţii chirurgicale pe cord, au declarat luni medicii de la o clinică privată din Madrid unde a avut loc operaţia, relatează dpa.

26 aug. 2019, 14:32
Juan Carlos I a fost văzut în public pentru prima oară după operaţia de cord

Juan Carlos I, care se află internat în clinică de vineri seara, se recuperează bine şi va fi părăsi în curând secţia de terapie intensivă, au afirmat medici de la clinica Quiron de Pozuelo de Alarco.

După un control medical de rutină în luna iunie, doctorii au decis că fostul monarh trebuie supus unui triplu bypass aorto-coronarian. Nu se ştie cu exactitate de ce suferă Juan Carlos I, informe rsză Agerpres.

Aceasta a fost cea de-a 17-a operaţie chirurgicală suferită de fostul rege al Spaniei, care a fost supus în 2010 unei intervenţii chirurgicale de extirpare a unei tumori benigne de la un plămân, potrivit presei publice.

Juan Carlos I a fost rege al Spaniei timp de aproape patru decenii, între 1975 şi 2014. El s-a retras în iunie din viaţa publică, la cinci ani după ce a abdicat în favoarea fiului său, Felipe.

El a continuat totuşi să apară în public în această vară, asistând la Madrid la coride şi participând în Finlanda la un concurs de navigaţie, două dintre pasiunile sale.