Jucătoare favorită, exclusă de pe tabloul de la US Open pentru că a fost contact cu alt jucător depistat cu COVID-19

Echipa Kristina Mladenovic (Franţa)/Timea Babos (Ungaria) a fost exclusă de pe tabloul de dublu feminin din cadrul US Open. Decizia a fost luată după ce sportiva franceză a intrat în contact cu Benoit Paire, jucător care a fost testat pozitiv cu coronavirus la sfârşitul lunii trecute. Mladenovic și Babos erau principalele favorite ale probei de dublu de la Flushing Meadows.

RomaniaTV.net
06 sept. 2020, 09:35
Jucătoare favorită, exclusă de pe tabloul de la US Open pentru că a fost contact cu alt jucător depistat cu COVID-19

Kristina Mladenovic (Franţa)/Timea Babos (Ungaria) erau calificate în turul doi la dublu la US Open 2020. Autoritățile sanitare din Comitatul Nassau (New York) au decis ca toate persoanele care au intrat în contact cu Benoit Paire să intre în carantină. Mladenovic va sta în carantină la hotel.

„Toate persoanele identificate având un contact prelungit cu jucătorul infectat vor fi izolate în camerele lor până la finalul perioadei de carantină.

Kristina Mladenovic este una dintre aceste persoane. Având în vedere că întrecerea de dublu a început deja, echipa formată din Kristina Mladenovic și Timea Babos a fost exclusă de la US Open”, a transmis un purtător de cuvânt al USTA.

O altă sportivă franceză, Alize Cornet, calificată în optimile de finală la simplu, s-a declarat şocată de decizia autorităţilor sanitare. „Sunt şocată. I-am scris pentru a afla ce se întâmplă. Cred că este un pic depăşită de tot ce se petrece. Sunt tristă pentru ea. Este trist că trebuie să rămână aici când ar fi putut să plece acasă. Toată lumea vrea să plece acasă când se termină turneul. Acum ea va trebui să rămână. Ştiu că este o parte a protocolului, dar repet: este dur să fii exclus astfel”, a afirmat Cornet.