Jucători care şi-au păcălit patronii. Topul celor mai exagerate salarii din sport

Danica Patrick a obţinut o singură victorie într-o cursă auto, în 2008, dar este plătită cu 12 milioane de dolari, iar Eto'o primeşte aproape 30 de milioane din partea unei formaţii despre care lumea largă nici nu ştia că există.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 11:23

În multe sporturi sezonul competiţional 2011 a luat deja sfârşit, iar puţinele competiţii care au mai rămas de disputat nu mai pot influenţa decisiv topurile referitoare la veniturile pe care sportivii le-au încasat în acest an.

Sportivii mari au încasări pe măsură, în mare parte justificate, fiindcă, la rândul lor, generează profituri uriaşe pentru echipele de club sau cei care îi susţin.

Sunt unii care în baza unor performanţe din trecut sau datorită unor agenţi foarte buni au parte de câştiguri colosale, nejustificate de randamentul din teren.

Peyton Manning, Indianapolis Colts (fotbal american) – 23 milioane dolari; joacă din ce în ce mai puţin pentru echipa sa de club.

Vernon Welles, Los Angeles Angels (baseball) – 23 milioane dolari; are performanţe din ce în ce mai slabe şi el însuşi recunoaşte că are un salariu exagerat.

Michael Vick, Philadelphia Eagles (fotbal american) – 14,4 milioane dolari; performanţe slabe, se află abia pe locul 20 într-un clasament al pasatorilor.


Joe Mauer, Minnesota Twins (baseball) – 23 milioane dolari; a jucat atât de puţin, încât un calcul simplu arată că a fost plătit cu un sfert de milion de dolari pentru fiecare apariţie într-o partidă.

Fernando Alonso, Formula 1 – 42 milioane dolari; campion mondial în 2005 şi 2006, a câştigat doar o cursă în 2011.

Samuel Eto’0, Anzhi Makhachkala (fotbal) – 28,4 milioane dolari

Tiger Woods (golf) – 62 milioane dolari; a retrogradat pe locul 51 în clasamentul mondial şi totuşi este plătit mai mult decât regeşte.

Ville Leino, Buffalo Sabres (hochei pe gheaţă) – 4,5 milioane dolari; în primele 20 de meciuri jucate în acest sezon de NHL a dat doar două goluri şi trei pase de gol.

Rashard Lewis, Washington Wizards (baschet) – 18,9 milioane dolari. Pentru banii pe care-i câştigă are o medie de doar 11,7 puncte pe meci şi 5,1 recuperări, în sezonul trecut.

Danica Patrick (NASCAR) – 12 milioane dolari; pur şi simplu nu poate câştiga o cursă.

Mark Sanchez, New York Jets (fotbal american) – 17,25 milioane dolari

Alex Rodriguez, New York Yankees (baseball) – 32 milioane dolari