Jucatorii de poker din Romania au castigat peste 37 milioane de dolari

Jucatorii Romani de poker au adus in tara 37.522.932$ din marile competitii desfasurate in strainatate incepand cu anul 2004, conform Holdem.ro.

RomaniaTV.net
25 oct. 2014, 13:35
Jucatorii de poker din Romania au castigat peste 37 milioane de dolari

Asadar, in fiecare an, aproape 4 milioane de $ intra in buzunarele jucatorilor de poker din Romania, bani castigati la turnee prestigioase in care reprezentantii nostri sunt mereu printre finalisti. Suma totala a fost castigata de 597 de jucatori in 307 de evenimente ceea ce inseamna ca fiecare eveniment desfasurat aduce in medie jucatorilor din Romania peste 120.000$.

In topul castigatorilor ii gasim pe Mihai Manole cu 2.061.252$ castigati, urmat de Ionel Anton care insumeaza castiguri de 1.937.296$ si Dan Murariu cu 1.171.156$ incasati pana acum. Ei sunt singurii jucatori din Romania care au castiguri de peste 1 mil $.

Interesant este ca pe primul loc mondial se afla tot un jucator din Romania care insa are cetatenie Canadiana, familia lui fugind din tara inainte de 1989. Daniel Negreanu, care este si cel mai cunoscut jucator de poker din lume, a castigat pana acum aproape 30 mil $ in intreaga cariera. 

Daca in vestul Europei, festivalurile mari de poker atrag mii de turisti si concurenti din intreaga lume de ani buni, in Romania fenomenul a luat amploare doar in ultimii ani, avand obstacole semnificative datorita cadrului legislativ invechit. Chiar si asa, turneele din circuitul national PokerFest au ajuns sa concureze de la egal cu branduri de renume intr-un timp foarte scurt, atragand jucatori din Bulgaria, Ungaria, Serbia, Muntenegru, Ucraina, Israel si nu numai. Mai mult decat atat, in ultimul an echipa din Romania a organizat cu succes turnee de poker in Ungaria si Bulgaria, primind doar cuvinte de lauda. 

“Daca am avea un cadru legislativ la fel ca in celelalte tari din Europa, atunci am putea organiza evenimente impresionante de poker in Romania. Ca sa va faceti o idee, ganditi-va ca in Praga, la un astfel de festival vin peste 6000 turisti ( jucatori de poker ) din toata lumea, ceea ce inseamna multi bani cheltuiti pe servicii, hoteluri pline, expunere internationala, investitii in media si per total foarte multe alte beneficii pentru intreaga economie. Trebuie doar sa ne aliniem si noi din punct de vedere legislativ cu restul tarilor din vest” a declarat Sorin Constantinescu, CEO PokerFest. 

Urmatorul eveniment din seria PokerFest va avea loc la Timisoara intre 11 si 17 Noiembrie si se asteapta ca de obicei o participare numeroasa din intreaga tara dar si din strainatate.