Jucătorii naţionalei U21, scandal monstru în avion. Injurii, rasism şi o însoţitoare de zbor terorizată! Reacţia FRF

Un pasager al cursei cu care naţionala U21 a revenit din cantonamentul din Spania reclamă faptul că George Cîmpanu (21 de ani), Ștefan Baiaram (18 ani) și Jovan Markovic (20 de ani), toţi de la CS Universitatea Craiova, au avut un comporament neadecvat în aeroport și în avion.

13 oct. 2021, 16:39
Jucătorii naţionalei U21, scandal monstru în avion. Injurii, rasism şi o însoţitoare de zbor terorizată! Reacţia FRF

Jucătorii naţionalei U21, scandal monstru în avion. Din informaţiile primite de la un pasager din avion, cei trei au înjurat şi în duty free, dar şi în avion, adresându-şi chiar injurii cu caracter rasist!

Jucătorii naţionalei U21, scandal monstru în avion

„Mergeam agale prin duty free. Deodată foarte multă zarvă, voci din ce în ce mai gălăgioase. La un moment dat, auzim un șir de înjurături. I-am recunoscut pe Markovic, Baiaram și Cîmpanu. Am rămas puțin uimit de comportamentul necivilizat așa că am încercat să mă îndepărtez de ei. După decolarea avionului spiritele s-au mai calmat puțin. Băiatul din fața mea, Cîmpanu, insista să se arunce în scaun necontrolat. Ba îl pălmuia pe cel din dreapta sa, ba pe cel din fața sa. Înjurături adresate colegilor, care le acceptau ca pe niște saluturi. Injurii rasiste la adresa lui Baiaram și Markovic, dar își permit pentru că sunt prieteni. Distracție maximă. Nimeni nu le spune nimic să se calmeze”, susţine respectivul pasager, citat de Digi Sport.

Scandal înainte de meciul România – Armenia! Fanii, lăsaţi în ploaie la intrarea în Stadionul „Steaua”

„O însoțitoare de zbor, româncă, care și ea a fost abuzată de Cîmpanu și Baiaram, vine spășită și își cere scuze în numele companiei pentru zborul cu probleme. Atenție! Însoțitoarea de zbor era vizibil afectată de tot și a încercat să îndulcească dimineața. Ieșind din avion, se vedea clar după cantitatea de mizerie lasată în urmă, unde începea și unde se termina delegația României la fotbal U21. M-am mâhnit teribil. Sportul este o extensie a omului, deci trebuie mai întâi să fii om. Oare Messi sau Mbappe la fel se comportă pe avion? Dacă i-ar vedea cineva înjurând ca la ușa cortului, oriunde în spațiul public, ar mai da autografe?”, mai reclamă pasagerul revoltat.

Mirel Rădoi şi-a anunţat plecarea de la naţională

FRF a reacţionat şi a anunţat că s-a demarat o anchetă internă: „Am luat act de eventualul incident care ar fi avut loc în avion la revenirea selecţionatei U21 la Bucureşti. (…) Educaţia este foarte importantă pentru Federaţia Română de Fotbal şi încercăm să evităm astfel de situaţii. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care FRF a implementat în octombrie 2019, la toate loturile naţionale, programul educaţional Football Management Skills. Obiectivul este construirea noilor generaţii de tricolori cu jucători mai bine adaptaţi fotbalului profesionist, capabili să îşi consolideze stabilitatea financiară, expunerea media adecvată, să aibă un regim nutriţional sănătos, un echilibru mental, un comportament exemplar pe teren şi în afara lui şi un traseu sportiv în spiritul integrităţi”.