Judecătoare de la Curtea de Apel Alba, pusă să măture străzile după ce a ucis un bărbat pe trecerea de pietoni

Cristina Nicoară, magistrat în cadrul Curţii de Apel Alba Iulia, a fost condamnată, pentru ucidere din culpă, la muncă în folosul comunității şi închisoare cu suspendare. Decizia aparţine Curţii de Apel Cluj şi a fost pronunţată la 3 ani după un accident rutier.

RomaniaTV.net
20 nov. 2017, 07:02
Judecătoare de la Curtea de Apel Alba, pusă să măture străzile după ce a ucis un bărbat pe trecerea de pietoni

Judecătoarea Cristina Nicoară a lovit, în 2014, pe trecerea de pietoni un bărbat, care a decedat la spital. La momentul respectiv ea era vicepreședinte al Curții de Apel Alba Iulia.

Bărbatul în vârstă de 68 de ani, care traversa strada prin loc marcat şi semnalizat corespunzător, a fost acroşat de un autoturism condus de Cristina Nicoară. În urma impactului, bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Alba unde a murit la o săptămână după accident.  
 
“În baza art.396 alin.2 Cpp condamnă inculpata NCG pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art.192 alin 1 şi 2 Cp la pedeapsa de 2 ani închisoare. Conform art.91, 92 Cp dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei anterior menţionate pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. (…) Conform art.93 alin.2 cp obligă inculpata să frecventeze un program de de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. In baza art. 93 alin. 3 Cp, pe durata termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Primăria municipiului Alba Iulia sau Biblioteca Judeţeană Alba”, se arată în soluţia pe scurt publicată de instanţă.  
 
Decizia nu este definitivă. Ea poate fi contestată în termen de 10 zile. Apelul va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Curtea de Apel Cluj a admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la exceptia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.35 din OUG 192/2002, invocată de inculpată.


loading...
Partenerii noștri