Judecătoare de la ICCJ, reţinută de DNA pentru corupţie

Consiliul Superior al Magistraturii a emis, marţi, aviz de percheziţie şi reţinere pentru judecătoarea Maria David de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit Mediafax. Judecătoarea este acuzată că ar fi cerut unui om de afaceri suma de 100.000 de euro pentru a-l favoriza într-un dosar.

RomaniaTV.net
28 feb. 2012, 17:23
Judecătoare de la ICCJ, reţinută de DNA pentru corupţie

UPDATE 11:24 Judecătoarea acuzată de corupţie a fost reţinută pentru 24 de ore şi va fi dusă miercuri la mandat, potrivit România TV.

CSM a admis astfel solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care o cercetează pe Maria David pentru trafic de influenţă. Maria David este judecătoare la Secţia civilă a ICCJ.

„În baza art. 41 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, raportat la art. 95 alin. (1) lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat azi, 28 februarie, percheziţia la imobilele deţinute, reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitei Maria David, judecător la ICCJ – Secţia civilă”, informează CSM.

Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei, reţinerii şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie- Structura Centrală pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

CSM a admis astfel solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care o cercetează pe Maria David pentru trafic de influenţă.

David ar fi pretins bani pentru a interveni pe lângă judecători, în sensul obţinerii unor hotărâri judecătoreşti favorabile celor de la care ar fi pretins sume.