Judecătoare din Giurgiu, EXCLUSĂ din magistratură pentru ÎNTÂRZIERI în soluţionarea dosarelor

Publicat: Miercuri, 09 Septembrie 2015 17:42 // Actualizat: Miercuri, 09 Septembrie 2015 17:42 // Sursa: romaniatv.net

Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri excluderea din magistratură a Cameliei Datcu, judecătoare în cadrul Judecătoriei Giurgiu, pentru întârzieri repetate în soluționarea dosarelor.

Secția pentru judecători a CSM a admis acțiunea formulată de Inspecția Judiciară împotriva Cameliei Datcu și a aplicat în cazul acesteia sancțiunea disciplinară constând în "excluderea din magistratură", pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) teza I din Legea nr. 303/2004 — "nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor".

Citeşte şi: Toni Greblă, fost judecător CCR, trimis în judecată de DNA

Potrivit unui comunicat al CSM, alți doi judecători au fost sancționați miercuri cu diminuarea salariului, scrie Agerpres.

Astfel, Georgeta Sărmășanu, judecătoare în cadrul Judecătoriei Fălticeni, a fost sancționată cu "diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni", pentru "exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență".

De asemenea, Ștefan Ovidiu Toth, judecător în cadrul Tribunalului Alba, a fost sancționat cu "diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni", pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii.

Hotărârile pronunțate de secție pot fi atacate cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
camelia datcu CSM judecătoare judecător exclus din magistratură
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 sep 19:53
Răspunde | Votează email 0 email
gabriela
Stop cautarilor! Este timpul acum sa va opriti din a mai cauta cine stie ce oferte asa-zis serioase de castigat bani! Noi va oferim o modalitate noua, eficienta, probata si extrem de serioasa prin care sa va completati in timpul liber castigurile. Cereti acum detalii la adresa de email:[email protected]
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H