Judecătoarea Alina Manuela Baciu de la Tribunalul Dolj, exclusă din magistratură pentru abateri discplinare

Secţia pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, excluderea din magistratură a Alinei Manuela Baciu, judecător la Tribunalul Dolj, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
25 apr. 2018, 12:34
Judecătoarea Alina Manuela Baciu de la Tribunalul Dolj, exclusă din magistratură pentru abateri discplinare

Potrivit ordinii de zi soluţionate, publicată pe site-ul CSM, în acest caz a fost admisă acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară, judecătoarei fiindu-i aplicată sancţiunea excluderii din magistratură pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 literele c) şi f) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

CSM precizează, într-un comunicat, că prevederile legale care au stat la baza deciziei de sancţionare vizează „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii”, respectiv „refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu”.

Decizia Secţiei pentru judecători din cadrul CSM poate fi atacată cu recurs, în 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.