Judecătoarea Bîrsan NU VREA să o înlocuiască pe Pivniceru în CSM

Judecătoarea Gabriela Victoria Bîrsan de la Secţia de contencios-administrativ a Înaltei Curţi nu va veni pe scaunul de membru al CSM, care i se cuvine prin lege, în urma demisiei Monei Maria Pivniceru.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 13:22
Judecătoarea Bîrsan NU VREA să o înlocuiască pe Pivniceru în CSM

Aflată în vacanţă, judecătoarea Gabriela Bîrsan a declarat pentru luju.ro că nu va accepta să fie numită în CSM şi că nu poate fi nici obligată să ocupe această funcţie, care îi revine ca efect al legii.

„Nu voi veni în CSM. Am trimis la CSM o cerere în care să se ia act că nu înţeleg să mi se aplice dispoziţiile legale din motive strict personale. Am candidat la CSM într-un moment în care crezul meu era de nezdruncinat în valorile acestei instituţii. Acum nu cred ca CSM mai poate sa reprezinte idealurile mele”, a spus Bîrsan.

Gabriela Bîrsan a informat CSM că a ales să rămână judecător în exerciţiu, funcţie incompatibilă cu cea de membru al Consiliului.

Preşedintele CSM, Alina Ghica, a confirmat că, la ora 15.20, s-a înregistrat cererea judecătoarei Gabriela Bîrsan prin care aceasta solicită Consiliului Superior al Magistraturii constatarea faptului că a devenit membru al CSM în urma demisiei Monei Pivniceru. „De asemenea, ne solicită (Gabriela Bîrsan – n.r.) să se ia act de faptul că demisionează din funcţia de membru interimar al CSM”, a mai spus Alina Ghica.

Preşedintele CSM a precizat că această cerere urmează să fie discutată în „proxima şedinţă a CSM”. Alina Ghica a adăugat că după judecătoarea Gabriela Bârsan urmează Adrian Bordea.

La alegerile din 2011 pentru ocuparea unui loc în CSM din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, câştigate de Mona Pivniceru, judecătoarea Gabriela Bîrsan a fost a doua, după numărul de voturi, iar locul trei a fost ocupat de Adrian Bordea.

CITEŞTE ŞI  Pivniceru, înlocuită în CSM de o judecătoare urmărită penal