Judecătoarea Carmen Mladen, acuzată de ŞANTAJ SEXUAL, rămâne în arest

Judecătoarea Carmen Mladen de la Curtea de Apel Craiova, acuzată de şantaj, şi complicele ei Ionel Stoian rămân în arest, instanţa supremă respingând, vineri, cererea acestora de cercetare în libertate. Carmen Mladen şi Ionel Stoian au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile în 14 iunie, în dosarul în care sunt acuzaţi de şantaj.

RomaniaTV.net
22 iun. 2012, 07:07
Judecătoarea Carmen Mladen, acuzată de ŞANTAJ SEXUAL, rămâne în arest

Decizia de arestare a fost contestată de Mladen şi Stoian la instanţa supremă, care vineri le-a respins recursul, astfel că cei doi vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest.

Potrivit DNA, judecătoarea Carmen Mladen, de la Secţia civilă a Curţii de Apel Craiova, a primit 5.000 de euro de la o persoană pe care o şantaja din 28 mai, împreună cu Ionel Stoian, căreia i-a spus că va face publice fapte compromiţătoare dacă nu primeşte banii.

În perioada 28 mai – 12 iunie, Carmen Mladen şi Ionel Stoian „au constrâns, în mod repetat, o persoană denunţătoare, parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru respectiva persoană”, au precizat procurorii.

Cei doi au obţinut astfel 5.000 de euro de la persoana vătămată, banii fiind primiţi în 13 iunie de judecătoarea Carmen Mladen.

În aceeaşi zi, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului de la Curtea de Apel Craiova.

Avocatul Matei Catrinoiu, candidat la şefia Consiliului Local Gorj din partea PNŢCD, este persoana şantajată de judecătoarea Mladen şi de Ionel Stoian.

Catrinoiu, care a declarat că o cunoaşte pe judecătoare din 2010 şi că a avut cu aceasta o relaţie extraconjugală de două-trei luni, a fost şantajat să plătească 5.000 de euro pentru a nu fi date publicităţii „fotografii compromiţătoare ce i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională”, se arată în motivarea deciziei de arestare preventivă luată de Curtea de Apel Bucureşti.

Magistraţii mai notează că judecătoarea i-a explicat lui Catrinoiu că respectivul „Bratu” este fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi, în prezent, ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind foarte dur şi deţinând fotografii compromiţătoare care le-ar putea afecta viaţa personală şi cariera profesională.

La 13 iunie, Mladen şi complicele ei au venit în Bucureşti, cu trenul, deoarece judecătoarea stabilise o întâlnire la Gara de Nord cu Catrinoiu, pentru a primi cei 5.000 de euro.

Întâlnirea fusese stabilită cu o zi înainte, când Mladen i-a dat asigurări lui Catrinoiu că situaţia în care se află va fi rezolvată, urmând ca acesta să primească sprijin politic pentru alegeri, potrivit aceluiaşi document.

„Deşi cei doi inculpaţi au sosit împreună în Gara de Nord, doar inculpata Mladen Elena Carmen s-a întâlnit cu partea vătămată, întrevederea derulându-se în autoturismul părţii vătămate, unde aceasta i-a înmânat suma de 5.000 euro, sumă care a fost găsită ulterior în poşeta inculpatei, în urma acţiunii de flagrant”, se mai arată în motivare.

Judecătoarea Carmen Mladen a afirmat însă că, în urmă cu aproximativ doi ani, a fost violată de denunţătorul ei, Matei Catrinoiu, pe care nu l-a reclamat organelor judiciare pentru a nu-şi prejudicia imaginea publică.

„Astfel, dacă iniţial inculpata a afirmat că în urmă cu aproximativ 2 ani de zile a fost victima unui viol din partea părţii vătămate pe care nu l-a reclamat organelor judiciare pentru a nu-şi prejudicia imaginea publică şi a continuat să întreţină relaţii sexuale cu acesta, obligată fiind pentru că acesta o ameninţa că-i va spune soţului de relaţia extraconjugală şi-i va afecta cariera, ulterior tot inculpata este cea care afirmă că partea vătămată C M era cel care o căuta, inclusiv la Piteşti, unde aceasta se afla la o conferinţă, în ideea de a nu face plângere penală şi să afle despre aspectele sus-menţionate soţia acestuia, judecător la Judecătoria Târgu Jiu”, se menţionează în motivare.

Susţinerile sale sunt însă contrazise de materialul probator administrat în cauză, potrivit căruia Mladen este cea care l-a chemat pe Catrinoiu la Piteşti, în realizarea rezoluţiei infracţionale, subliniază magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.