Război între judecătorii CCR. Aspazia Cojocaru: „Eu nu vreau să fac puşcărie”

Judecătoarea Curţii Constituţionale Aspazia Cojocaru, care a votat marţi pentru invalidarea referendumului, a declarat că ea "nu vrea să facă puşcărie" şi s-a arătat indignată de declaraţia colegului său, Ion Predescu, în care acesta a spus că "ea, cea de la PSD, a hotărât lucrurile" şi "am luptat şi noi cât am putut".

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 12:49
Război între judecătorii CCR. Aspazia Cojocaru: „Eu nu vreau să fac puşcărie”

„Ce înseamnă înclinarea balanţei? E total nejuridic. Dacă s-a stabilit un prag electoral şi acesta nu s-a întrunit, ce să facem acum? Să încălcăm legea? Eu nu pot să fac aşa ceva. (…) Dacă nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Ce înseamnă „Am luptat şi noi cât am putut”?! Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur. Eu nu încalc legea!”, a declarat judecătoarea Aspazia Cojocaru pentru EVZ.ro.

Judecătorul Ion Predescu a declarat pentru gandul.info că Aspazia Cojocaru a votat pentru invalidarea referendumului.

„Aşa a ieşit. Ea, cea de la PSD, a hotărât lucrurile”, a declarat Ion Predescu. „Am luptat şi noi cât am putut. Aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi”, a precizat Ion Predescu.

Ulterior, Aspazia Cojocaru a lansat un nou atac. „Eu respect legile, pe care le şi cunosc, spre deosebire de puştii care mă critică la televiziuni. Eu sunt magistrat, NU politician, ca să execut ordinele partidului. Şi nu permit nici unui puşti, care n-a dat un examen corect în viaţa lui, să mă critice! Pe mine nu mă poate nimeni intimida, orice ar spune despre mine, iar domnul Predescu n-are decât să spună ce vrea, să execute ce ordine politice vrea dumnealui. Eu voi respecta doar textele de lege„, a declarat, marţi, judecătoarea pentru romanialibera.ro.

De asemenea, într-o altă declaraţie în presă pentru cotidianul Gandul, judecătoarea CCR a afirmat: „Nu mă justific faţă de nimeni în deciziile luate şi nu am făcut decât să respect legea”, a declarat Aspazia Cojocaru.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este INVALID, ceea ce înseamnă că Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni.

Decizia a fost luată cu şase voturi la trei după o şedinţă care a durat mai puţin de trei ore. Verdictul a fost acordat în cea de-a patra întâlnire a judecătorilor CCR, după trei săptămâni de amânări şi controverse.