Elena Turcu, judecătoarea prinsă beată la volan, a fost pensionată de Băsescu

Elena Turcu, judecătoarea devenită celebră după ce a fost prinsă de către poliţişti conducând maşina aflându-se sub influenţa alcoolului, a fost pensionată de către Traian Băsescu, transmite România TV.

RomaniaTV.net
10 ian. 2013, 15:26
Elena Turcu, judecătoarea prinsă beată la volan, a fost pensionată de Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele de eliberare din funcţie, pentru pensionare, a patru magistraţi, printre care judecătoarea Elena Turcu de la Tribunalul Dâmboviţa, achitată de instanţa supremă într-un dosar pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Elena Turcu a cerut pensionarea şi în 2008, când Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de solicitare, înaintând în acest sens decizia către Preşedinţie şi consemnând faptul că judecătoarea nu îndeplineşte condiţiile de pensionare.

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat atunci să semneze decretul de pensionare.

Judecătoarea a ajuns celebră după un scandal mediatic care s-a soldat cu un proces penal.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis-o în judecată pe Elena Turcu în data de 1 iulie 2010, însă Instanţa supremă a achitat-o pe motiv că proba alcoolemiei a fost viciată.

Tot joi, prin decretele semnate de Băsescu, au ieşit la pensie procurorii Georgeta Frăsineanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, Veronel-Sorin Vremeș, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Videle, şi Gheorghe-Dan Botez, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman.