Judecătoarea Lămâiţa Mihaela Ciocea, de la CAB, sancţionată disciplinar. Vezi ce pedeapsă a primit de la CSM

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, sancţionarea disciplinară a judecătoarei Lămâiţa Mihaela Ciocea de la Curtea de Apel Bucureşti pentru nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea în efectuarea lucrărilor.

18 sept. 2013, 14:11
Judecătoarea Lămâiţa Mihaela Ciocea, de la CAB, sancţionată disciplinar. Vezi ce pedeapsă a primit de la CSM

Potrivit unui comunicat al CSM transmis miercuri Agerpres, Secţia pentru judecători a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei Ciocea.

Secţia pentru judecători a decis sancţionarea disciplinară a acesteia prin reducerea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de şase luni, pentru „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.