Judecătoarea Elena Turcu vrea să se pensioneze

Elena Turcu, judecătoarea de la Tribunalul Dâmboviţa, vrea să se pensioneze din magistratură. Decizia de pensionare urmează să fie luată de CSM.

RomaniaTV.net
28 nov. 2012, 15:40
Judecătoarea Elena Turcu vrea să se pensioneze

Judecătoarea Elena Turcu a devenit celebră după ce s-a certat ca la uşa cortului cu poliţiştii de la rutieră care au prins-o conducând sub influenţa alcoolului. Acum, Elena Turcu, va avea o pensie de aproximativ 10.000 de lei. O sumă care depăşeşte salariile cumulate ale celor patru poliţişti pe care i-a umilit.

În mai 2007, judecătoarea Elena Turcu a lovit uşor un autoturism. După sosirea poliţiştilor la locul accidentului, Turcu a refuzat să sufle în etilotest şi a tărăgănat cât a putut de mult recoltarea probelor biologice, timp în care poliţiştii care au dus-o la spital au fost jigniţi în repetate rânduri de către magistrat. Turcu a fost achitată de acuzaţia de conducere sub influenţa alcoolului.

Judecătoarea a făcut, în decembrie 2008, o cerere de pensionare, iar CSM, constatând că aceasta îndeplineşte condiţiile de pensionare, i-a înaintat solicitarea preşedintelui Traian Băsescu pentru ca acesta să semneze decretul care ar fi făcut efectivă ieşirea din magistratură a Elenei Turcu. Din motive necunoscute, Băsescu a refuzat să îi permită judecatoarei Elena Turcu să se pensioneze.