Judecător CCR: Senatul a greşit în cazul Dan Şova. Constituţia e clară ca lumina zilei

Publicat: Miercuri, 25 Martie 2015 17:00 // Actualizat: Miercuri, 25 Martie 2015 17:00 // Sursa: romaniatv.net

Unul dintre judecătorii Curții Constituționale susține, sub protecţia anonimatului, că Senatul a greșit în cazul Șova. Totodată, acesta a adăugat că votul a fost unul de încuviințare a reținerii și arestării preventive și nu de respingere așa cum s-a consemnat în plenul Senatului.

Foto: adevarul.ro

"Constituția e clară ca lumina zilei. Scrie negru pe alb în Constituție cum se votează în astfel de situații. Mai clar de atât nu se poate. Din cei prezenți trebuie și e suficient de clară precizarea.”, a spus judecătorul CCR sub protecția anonimatului, scrie stiripesurse.ro

Citește și: Senatul a votat: DARIUS VÂLCOV poate fi ARESTAT. DAN ŞOVA a scăpat de arestare

Senatul a constatat miercuri că solicitarea DNA a fost respinsă pe motiv că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi - adică jumătate plus 1 din numărul total de senatori.

Solicitarea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Dan Şova nu a trecut, fiind întrunite 79 de voturi "pentru", 67 "împotrivă", 5 abţineri, pentru aprobare,.

Potrivit anunţului oficial făcut în plen în urma numărătorii voturilor, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor, Senatul nu încuviinţează arestarea preventivă a lui Dan Şova.  Numărul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari.

Citește și: SCANDAL pe votul pentru arestarea lui Dan Şova. PNL vrea să conteste la CCR decizia Senatului

În urma votulu, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că liberalii analizează posibilitatea de a contesta la Curtea Constituţională votul pe care senatorii l-au dat miercuri în plen privind cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dan Şova Dan Sova Senat judecator CCR PNL vot Dan Sova
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 mar 19:09
Răspunde | Votează email 0 email
PSD-UL ESTE FRUNTEA ?
Va mai amintiti?
Perchezitii DNA la CFR si Ministerul Transporturilor: Prejudiciu de 5 milioane de euro…
Insa, prejudiciul real se ridica la aproximativ 160 milioane de euro?
“Comana Ctin(alaturi de Iorgu Ganea) era, in afara de Regiotrans, de asemenea acţionar la firma RC-CF TRANS SRL Braşov, societate care a pus la dispoziţia familiei Dragnea un autoturism Audi de ultimul tip ca sponsorizare.
Prin intrarea in vigoare, pe 14 decembrie 2014, a noului mers al trenurilor, ministrul Transporturilor, IOAN RUS prin intermediul lui VASILE SECARA , a girat prabusirea companiei de stat- CFR Calatori, dar, in acelasi timp, a pus umarul serios la prosperitate operatorilor feroviari privati de transport persoane prin acordarea smechereasca, dar ilegala, de subventii uriase.
De necrezut , directori plătiţi de stat, garantaţi de privaţi.
Astfel, pe rutele Braşov-Bucureşti, Braşov-Constanţa, Braşov- Sf.Gheorghe, Braşov- Timişoara, Braşov- Iaşi, Braşov- Alba Iulia, Timisoara-Sinicolaul Mare, Arad- Naldac şi retur au fost introduse trenuri, de tipul automotoarelor, deţinute de Regiotrans.
Aceste rute operate de către CFR Călători sunt foarte rentabile, fapt pentru care este ilegal să fie introduse şi trenurile private.
Prin această manevră, regionalele CFR Călători Braşov şi Bucureşti sunt extrem de afectate de introducerea acestor trenuri private, întrucât practică un tarif mai mic ca urmare a subvenţiei, şi astfel, zilnic, compania de stat este păgubită din greu.
De exemplu, un bilet pe distanţa Bucureşti- Ploieşti, costă 7,5 lei, numai că Regiotrans Braşov beneficiază de o subvenţie mult mai mare decât CFR Călători” Trebuie precizat că unul dintre fostii acţionari de la firma braşoveană- Costel Comana, era în relaţii excelente cu fostul manager privat de la CFR Calatori- VALENTIN DOROBANTU, care acum este angajatul firmei Regiotrans Brasov, dar şi cu unul dintre actualii directori generali a
25 mar 19:03
...Constituționale susține, sub protecţia anonimatului, că Senatul a greșit în cazul Șova. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
25 mar 17:41
...Curții Constituționale susține, sub protecţia anonimatului, că Senatul a greșit în cazul Șova. Citește … mai...
25 mar 17:22
...class="ftpimagefix" style="float:left"> Unul dintre judecătorii Curții Constituționale...
25 mar 17:16
...Constituționale susține, sub protecţia anonimatului, că Senatul a greșit în cazul Șova. Citește mai departe… : Judecător CCR: Senatul a greşit în cazul Dan Şova. Constituţia e clară ca...
25 mar 17:10
...lt IE 9]>
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8426
RON
01 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H