Judecător CCR: Senatul a greşit în cazul Dan Şova. Constituţia e clară ca lumina zilei

Unul dintre judecătorii Curții Constituționale susține, sub protecţia anonimatului, că Senatul a greșit în cazul Șova. Totodată, acesta a adăugat că votul a fost unul de încuviințare a reținerii și arestării preventive și nu de respingere așa cum s-a consemnat în plenul Senatului.

25 mart. 2015, 15:00
Judecător CCR: Senatul a greşit în cazul Dan Şova. Constituţia e clară ca lumina zilei

„Constituția e clară ca lumina zilei. Scrie negru pe alb în Constituție cum se votează în astfel de situații. Mai clar de atât nu se poate. Din cei prezenți trebuie și e suficient de clară precizarea.”, a spus judecătorul CCR sub protecția anonimatului, scrie stiripesurse.ro

Citește și: Senatul a votat: DARIUS VÂLCOV poate fi ARESTAT. DAN ŞOVA a scăpat de arestare

Senatul a constatat miercuri că solicitarea DNA a fost respinsă pe motiv că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi – adică jumătate plus 1 din numărul total de senatori.

Solicitarea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Dan Şova nu a trecut, fiind întrunite 79 de voturi „pentru”, 67 „împotrivă”, 5 abţineri, pentru aprobare,.

Potrivit anunţului oficial făcut în plen în urma numărătorii voturilor, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor, Senatul nu încuviinţează arestarea preventivă a lui Dan Şova.  Numărul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari.

Citește și: SCANDAL pe votul pentru arestarea lui Dan Şova. PNL vrea să conteste la CCR decizia Senatului

În urma votulu, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că liberalii analizează posibilitatea de a contesta la Curtea Constituţională votul pe care senatorii l-au dat miercuri în plen privind cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.