Judecătoarea care l-a condamnat pe Liviu Dragnea s-a pensionat. Preşedintele a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele de eliberare din funcţie a trei magistraţi, între care şi judecătoarea Geanina-Cristina Arghir de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Geanina-Cristina Arghir a făcut parte din completul de trei judecători care l-a condamnat pe Liviu Dragnea în dosarul "DGASPC Teleorman".

25 nov. 2019, 14:43
Judecătoarea care l-a condamnat pe Liviu Dragnea s-a pensionat. Preşedintele a semnat decretul

Geanina-Cristina Arghir este eliberată din funcţie ca urmare a pensionării la data de 25 noiembrie.

Tot luni, preşedintele Iohannis a semnat decretele privind eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Oradea a Simonei-Cătălina Marinescu şi a Corinei-Rodica Popovici ca urmare a pensionării la 25 noiembrie.

La judecarea pe fond a dosarului angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, Geanina Arghir a decis condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare, decizie menţinută în apelul judecat de un complet de cinci judecători.

Tot ea a fost în completul care l-a achitat pe Ludovic Orban.

Judecătoarea Cristina Geanina Arghir este magistratul care l-a condamnat pe Mohammad Munaf, implicat în răpirea jurnaliştilor români la Bagdad, în timpul în care era magistrat la Curtea de Apel București. Arghir a făcut parte din completul care a decis, în faza de fond a dosarului „Valiza”, achitarea tuturor inculpaţilor, între care şi Gigi Becali.

Judecătoarea care l-a condamnat pe Liviu Dragnea şi l-a achitat pe Ludovic Orban se pensionează