Patru JUDECĂTORI de la Tribunalul Bucureşti, URMĂRIŢI PENAL. Procurorii cer ARESTAREA lor – UPDATE

Patru judecători de la Tribunalul Bucureşti sunt vizaţi de o anchetă a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Trei dintre ei au fost ridicaţi cu mandat de aducere. Cel de-al patrulea judecător se baricadase iniţial în casă, apoi a fugit, dar după ora 18 s-a predat.

RomaniaTV.net
19 mai 2014, 11:05
Patru JUDECĂTORI de la Tribunalul Bucureşti, URMĂRIŢI PENAL. Procurorii cer ARESTAREA lor – UPDATE

Procurorii din cadrul DNA – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII civilă pentru luare de mită. Potrivit Agerpres, cei patru judecători sunt Elena Rovenţa, Ion Stanciu, Ciprian Sorin Viziru şi Mircea Moldovan.

Potrivit unui comunicat DNA, cei patru judecători, direct sau prin intermediari, ar fi pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia acte privitoare la îndatoririle de serviciu, respectiv atribuirea anumitor dosare de insolvenţă, numirea unor administratori judiciari în dosare de insolvenţă ori furnizarea de informaţii în legătură cu dosare de insolvenţă în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesaţi în cauze aflate în soluţionare la judecătorii vizaţi de cercetări.

Procurorii mai precizează că în cazul magistraţilor suspecţi în cauză, au fost aplicate prevederile art. 265 alin. 2 din Codul de procedură penală: „suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei”.

Luni, la trei dintre judecători li s-a adus la cunoștință calitatea de suspect. Iniţial, al patrulea judecător s-a sustras punerii în executare a mandatului de aducere.

Iniţial, judecătorul Mircea Moldovan de la Secţia a VII-a Civilă s-a ascuns de procurori, dar după ora 18 s-a predat. La sosirea la DNA, judecător le-a declarat jurnaliştilor că „a fost la plimbare”, deşi magistratul fusese filmat când sărea gardul.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

La finalul audierilor, procurorii anticorupţie este posibil să ceară CSM încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a judecătorilor.