Judecătoria Buzău a aprobat cererea de eliberare provizorie a profesorului de muzică arestat

Magistraţii Judecătoriei Buzău au aprobat, miercuri, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a profesorului de muzică arestat săptămâna trecută, însă decizia nu este definitivă. Bărbatul ar fi mângâiat şi sărutat mai multe eleve de gimnaziu, în sala de clasă.

19 iun. 2013, 15:18
Judecătoria Buzău a aprobat cererea de eliberare provizorie a profesorului de muzică arestat

Surse judiciare susţin că Judecătoria Buzău a aprobat cererea de eliberare provizorie sub control judiciar în cazul profesorului Leon Rusu, însă acesta rămâne în arestul Poliţiei, întrucât poate fi formulat recurs la sentinţa dată în termen de 24 de ore, scrie Mediafax.

Marţi, Judecătoria Buzău a decis prelungirea măsurii de arestare preventivă cu încă 20 de zile pentru profesorul Leon Rusu. În faţa magistraţilor, profesorul de muzică a spus că se bucură de susţinere din partea elevilor şi părinţilor acestora, iar apărătorii acestuia au formulat o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, care urma să se judece miercuri.

Profesorul de muzică din Buzău Leon Rusu, în vârstă de 55 de ani, a fost arestat preventiv pentru zece zile în urmă cu o săptămână, fiind acuzat că ar fi mângâiat şi sărutat, în faţa clasei, mai multe eleve de la Şcoala Generală numărul 1 din Buzău.

Profesorul a respins acuzaţiile, susţinând că este nevinovat.

„Nu sunt vinovat cu nimic! Totul a fost făcut la vedere”, a declarat profesorul.

Inspectorul general adjunct al ISJ Buzău Geta Burducea declara că ancheta instituţiei se desfăşoară la Şcoala Generală nr. 1, dar şi la Şcoala Generală nr. 15 din municipiul Buzău, unde predă profesorul de muzică.

Burducea adăuga că până în prezent la ISJ Buzău nu au fost depuse reclamaţii din partea părinţilor sau elevilor cu privire la un comportament indecent al profesorului.

„Au fost chestionaţi elevii claselor unde dumnealui a predat în ziua când s-au semnalat abaterile de coportament, părinţi şi cadre didactice. În şcoală este deja cercetat de comisia de disciplină. Şi Inspectoratul Şcolar demarează anchete având în vedere că profesorul mai are ore şi la altă şcoală, să vedem dacă şi acolo au fost semnalate alte tulburări de comportament. Noi nu avem plângeri de la părinţi ori elevi depuse la Inspectorat”, declara inspectorul general adjunct al ISJ Buzău.

Geta Burducea preciza că, în cazul în care se va demonstra că profesorul este vinovat, acestuia i se va desface contractul de muncă.

Potrivit unor surse din învăţământul buzoian, în urmă cu o săptămână profesorul ar fi venit băut la Şcoala Generală numărul 1, unde avea ore la clasele a V-a, a VI-a şi a VIII-a, şi ar fi mângâiat şi sărutat mai multe eleve, în faţa clasei. Conducerea unităţii de învăţământ ar fi observat că profesorul este băut şi l-ar fi trimis acasă, iar a doua zi ar fi fost chemat în faţa consiliului de administraţie al şcolii, unde i s-a atras atenţia cu privire la comportamentul său.

De altfel, profesorul a mai făcut şi în trecut obiectul unor anchete după ce o elevă a acuzat că a fost mângâiată şi sărutată de bărbat la el acasă, în timpul orelor de meditaţie. La momentul respectiv, nu au existat suficiente probe împotriva profesorului.