Judecătoria Sectorul 4 desfiinţează cursurile de contabilitate ale lui Dragnea făcute la o facultate din Alexandria

Judecătoria Sectorului 4 a desfiinţat cursurile de contabilitate făcute de preşedintele PSD la o Facultatea de Contabilitate din cadrul Universităţii Alexandru Ghica din Alexandria. Concret, foaia matricolă emisă pe numele acestuia a fost desfiinţată, decizia magistraţilor nefiind însă una definitivă.

RomaniaTV.net
18 dec. 2018, 20:22
Judecătoria Sectorul 4 desfiinţează cursurile de contabilitate ale lui Dragnea făcute la o facultate din Alexandria

Judecătoria Sectorului 4 a anulat zeci de acte şcolare, foi matricole, adeverinţe, atestate sau diplome, emise nu doar de universitatea menţionată, ci şi de universitatea Europa Ecor. Aproape 200 de persoane au beneficiat de acte de studii de la cele două instituţii de învăţământ, arată sursa citată. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a început în 1999 cursurile unei facultăţi de contabilitate din Alexandria care a fost înfiinţată oficial, potrivit actelor de la Ministerul Educaţiei Naţională, trei ani mai târziu, în 2001, în baza unei Hotărâri de Guvern emise în anul 2000. Foaia matricolă emisă pe numele lui Liviu Dragnea a fost descoperită de anchetatori într-un dosar privind o facultate fantomă care emitea diplome universitare. Întrebat de studiile făcute în instituţia de învăţământ superior, preşedintele PSD a confirmat că a luat parte la cursuri, dar nu şi-a amintit cu exactitate perioada în care a frecventat Facultatea de Contabilitate şi Gestiune Informatică. „Nu aveam nevoie de nicio diplomă în domeniul respectiv de specializare”, ar fi spus Dragnea în faţa anchetatorilor, potrivit ziare.com, care arată că notele din foaia matricolă ale parlamentarului variază de la 7 la 10, anunţă ziare.com.