Judecătorii au prelungit mandatele de arestare pentru Gheorghe Dincă şi Fane Risipiţeanu

Judecătorii au prelungit, marţi, mandatele de arestare pentru Gheorghe Dincă și complicele său Fane Risipițeanu. Decizia a fost luată după ce ambii au fost audiați prin videoconferință.

02 iun. 2020, 13:54
Judecătorii au prelungit mandatele de arestare pentru Gheorghe Dincă şi Fane Risipiţeanu

La termenul de marţi privind verificarea măsurilor preventive faţă de Dincă şi Risipiţeanu, în prezent deţinuţi în Penitenciarul Craiova, instanţa a constatat legalitatea şi temeinicia arestării preventive şi a decis menţinerea acesteia.

În ce priveşte dosarul „Caracal”, familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu au solicitat judecătorului de cameră preliminară retrimiterea rechizitoriului la procurori, în vederea completării urmăririi penale, iar miercuri, 3 iunie, este termen pentru deliberare şi pronunţare.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete – Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Cauza va fi judecată pe fond la Tribunalul Olt, cererea de strămutare formulată de părinţii Alexandrei Măceşanu fiind respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova

Gheorghe Dincă a negat toate acuzaţiile

Reamintim că la primul termen al procesului, Gheorghe Dincă a negat faptele pentru care este acuzat. Acesta a susţinut că fetele i-au fost luate din casă. Dincă a cerut ca ancheta să fie reluată, deoarece acesta susține că a fost păcălit de anchetatori.

Avocaţii familiilor Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu au solicitat retrimiterea dosarului la procurori spre completarea urmăririi penale, iar avocatul familiei Alexandrei Măceşanu a solicitat şi anularea actului constatator de deces al adolescentei.

„Dinca a spus ca este nevinovat, ca el a fost fortat si amenintat sa declare ce a declarat, ca nu asta e adevarul si ca a fost amenintat cu moartea sa spuna ce a spus.

A fost un pic diferit fata de data trecuta, cu vocea mai tremuranda, cum ca i-ar fi parut rau. Dar pe Dinca nu poti sa-l crezi, dupa ce si-a schimbat declaratiile de atatea ori.

Eu sper ca doamna judecator sa-şi faca datoria, sa retrimita dosarul, sa se administreze probe, sa putem sa aflam si noi adevarul. Pentru ca el nu-si asuma si politia nu a facut nimic. Copiii nostri sunt vii, dar ei ii vor ingropati de vii, cum se zice.

Speranta noastra e sa o vedem intrand pe poarta. Cu asta ma culc in gand si speranta asta nu mi-o ia nimeni, nu-mi va disparea. Asta e singurul adevar, ca intr-o zi ea va aparea.

Incercam sa fim o familie normala, ca o avem pe cea mica si nu vrem sa simta lipsa surorii ei, dar ce e in sufletul nostru nimeni nu stie.

Nu simtim niciun sprijin din partea statului acum. Daca doamna judecator va intoarce dosarul, vom simti, dar acum nu. Dar am cea mai mare incredere in doamna judecator ca va tine cont, fiind si ea mama, probabil va intelege.

Noi am fi preferat sa se judece in alta parte, avand in vedere ca aici e toata cloaca de mafioti si politisti care au stat ca nesimtitii la poarta lui Dinca. Fata aia a cerut sa ii fie salvata viata si ei absolut nimic nu au facut.

Atata timp cat astepta sa fie repusi in functii, altii au iesit la pensie, in timp ce copilul meu cine stie pe unde este. Asta nu se va termina niciodata”, a spus Teodora Măceşeanu, mama Alexandrei la primul termen al procesului. 

Citeşte şi Mama Luizei Melencu, dezvăluiri după noile audieri în cazul Caracal: „Dincă este o rotiţă într-un angrenaj. Sunt interese ale statului”


loading...
Partenerii noștri