Judecătorii cer procurorilor DNA să spună în ce stadiu este dosarul lui Cătălin Predoiu

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cer procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie să spună în ce stadiu este dosarul lui Cătălin Predoiu, disjuns din dosarul Gala Bute al Elenei Udrea, informează România TV.

02 iun. 2016, 16:01
Judecătorii cer  procurorilor DNA să spună în ce stadiu este dosarul lui Cătălin Predoiu

Este vorba despre o cerere pe care Elena Udrea a făcut-o termenul trecut în sala de judecată. Acum, judecătorii ÎCCJ au decis să aprobe această cerere şi au trimis o adresă către procurorii DNA astfel încât aceştia să spună în ce stadiu se află dosarul în care apar numele lui Cătălin Predoiu şi a lui Gheorghe Ialomiţeanu, dosar disjuns din dosarul Gala Bute care a fost trimis în judecată. Celor doi li se impută faptul că ar fi abuzat de funcţiile de miniştri în legătură cu semnarea hotărârii de guvern pe baza căreia s-a organizat evenimentul Gala Bute. Prin acea ordonanţă s-a decis ca ministerul să promoveze respectivul eveniment.

La ultimul termen la care s-a prezentat Elena Udrea a declarat că dacă ea este vinovată în acest dosar, atunci şi Cătălin Predoiu, Gheorge Ialomiţeanu sau Emil Boc ar avea aceeaşi vină ca şi ea.