Judecătorii i-au dat dreptate motociclistului acuzat că a ucis un tânăr pe trotinetă. S-a întors la muncă

Motociclistul Laurențiu Mitici a avut câștig de cauză în procesul pe care la intentat firmei de unde a fost concediat, după ce a fost acuzat de omor din culpă în 2019.

07 aug. 2021, 10:37
Judecătorii i-au dat dreptate motociclistului acuzat că a ucis un tânăr pe trotinetă. S-a întors la muncă

Motociclistul Laurențiu Mitici, acuzat pentru ucidere din culpă după ce a cauzat un accident în trafic, care s-a soldat cu moartea unui tânăr pe trotinetă, a avut judecătorii de partea lui în procesul pe care l-a intentat firmei unde era angajat.

Laurențiu Mitici, cunoscut drept Americanu’, a fost concediat de firma Amenajare Edilitară și Salubrizare S.A, după ce, în 2019, bărbatul a fost acuzat de omor din culpă într-un caz de accident în urma căruia a murit un biciclist.

În timpul procesului pentru omor, care este și acum în desfășurare, bărbatul a rămas fără loc de muncă, astfel că a dat firma în judecată și a cerut despăgubiri.

După procesul care a durat jumătate de an, judecătorii i-au dat dreptate lui Laurențiu Mitici că a fost concediat pe nedrept.

Instanța a dispus ca AES S.A. să îl angajeze la loc și să îi dea și despăgubiri.

„Admite în parte acţiunea. Anulează decizia nr. 132/03.03.2020 emisă de pârâtă. Dispune reintegrarea reclamantului în postul şi funcţia deţinute anterior concedierii. Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubirii egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariata de la data concedierii 03.03.2020 şi până la data reintegrării efective. Respinge capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtei la plata de daune morale,ca neîntemeiat. Cu apel în 10 zile de la comunicare,care se depune la Tribunalul Bucureşti –Secţia a VIII a”, au decis judecătorii.

Hotărârea a rămas definitivă, întrucât nimeni nu s-a gândit să o contesteze, relatează Spynews.

Laurențiu Mitici riscă la momentul actual 10 până la 15 ani de pușcărie pentru ucidere din culpă, în urma celor două accidente pe care le-a cauzat în trafic și în care și-au pierdut viața două persoane.

Motociclistul „Americanu”, cercetat pentru omor pentru că a lovit un băiat cu trotineta, a mai ucis un biciclist

Motociclistul Laurenţiu „Americanu” Mitici

,  care a șicanat în trafic un băiat aflat pe trotinetă și care a murit ulterior călcat de o mașină, a mai generat un accident grav în 2014, care s-a soldat cu moartea unui biciclist.

Potrivit ultimelor informații, Laurenţiu Mitici mai are deschis un dosar de ucidere din culpă, deschis în 2019, la Judecătoria Sectorului 5.

Bărbatul este acuzat că ar fi provocat un accident în trafic  în urma căruia un bărbat pe bicicletă a decedat. Procesul a fost amânat de 14 ori din cauză că Laurențiu Mitici a cerut foarte multe expertize, pe care procurorii le-au acceptat, relatează Antena3.

Autoritățile l-au lăsat în libertate pe motociclist, cu permisul intact.

La acest moment dosarul se află în instanţă, iar următorul termen al instanţei a fost fixat pe 6 septembrie anul acesta.