Motociclistul „Americanu”, cercetat pentru omor pentru că a lovit un băiat cu trotineta, a mai ucis un biciclist

Motociclistul "Americanu", cercetat pentru omor după ce a șicanat în trafic un băiat pe trotinetă care a sfârșit sub roțile unei mașini, a mai ucis un bărbat pe bicicletă în 2014.

06 aug. 2021, 16:52
Motociclistul „Americanu”, cercetat pentru omor pentru că a lovit un băiat cu trotineta, a mai ucis un biciclist

Motociclistul Laurenţiu „Americanu” Mitici,  care a șicanat în trafic un băiat aflat pe trotinetă și care a murit ulterior călcat de o mașină, a mai generat un accident grav în 2014, care s-a soldat cu moartea unui biciclist.

Potrivit ultimelor informații, Laurenţiu Mitici mai are deschis un dosar de ucidere din culpă, deschis în 2019, la Judecătoria Sectorului 5.

Bărbatul este acuzat că ar fi provocat un accident în trafic  în urma căruia un bărbat pe bicicletă a decedat. Procesul a fost amânat de 14 ori din cauză că Laurențiu Mitici a cerut foarte multe expertize, pe care procurorii le-au acceptat, relatează Antena3.

Autoritățile l-au lăsat în libertate pe motociclist, cu permisul intact.

La acest moment dosarul se află în instanţă, iar următorul termen al instanţei a fost fixat pe 6 septembrie anul acesta.

El este „Americanu”, motociclistul acuzat de moartea trotinetistului din Bucureşti

Cine este Americanu

, motociclistul acuzat de moartea trotinetistului din Bucureşti. Trica Mitici Laurenţiu este cunoscut în comunitatea moto din România pentru gesturile caritabile pe care le-a făcut.

Tragedia s-a petrecut miercuri seară. Motociclistul şi tânărul aflat pe o trotinetă electrică s-ar fi şicanat în trafic, după care Americanu l-ar fi aşteptat în intersecţia dintre Splaiul Unirii şi Calea Vitan Bârzeşti. Motociclistul a aruncat cu casca în tânărul de pe trotinetă, acesta s-a dezechilibrat şi a căzut pe contrasens, acolo unde a fost lovit de o maşină.

”Voi, motocicliștii, nu uitați ce reacții agresive aveți când un șofer ne ucide un coleg în trafic. Nu uitați câtă ură aveți la adresa omului, care poate doar a avut un moment de neatenție, o zi proastă. La adresa unui om care poate s-a implicat în salvarea mai multor vieți decât Americanu. Atunci nu mai aveți înțelegere!

De asemenea luați în calcul că dacă pe trotinetă era copilul vostru, cât țineți voi la Americanu, i-ați fi sărit la gât. Moral, trebuie să plătească, chiar dacă asta nu va aduce dreptate familiei decedatului, pentru că nimic nu-l va învia pe omul ăla.

Nu mă criticați ca fiind o jigodie care nu vrea să ajute un coleg, un om de miliarde ca Americanu care s-a sacrificat de n ori să-i ajute pe alții. Voi ajuta cât și cu ce pot până în punctul în care mi se va cere să fiu incorectă din punct de vedere moral.
Nu pot. Nici pentru mine și nici pentru persoanele dragi nu aș cere iertare într-o astfel de situație!

E ca și cum mi-ați cere să cer iertare pentru mine, când știu că am băut, m-am suit la volan și am dat cu mașina peste cineva sau la un moment de nervi, într-o ceartă împing pe cine în fața trenului. Atunci merit să înfund pușcaria! Nu există scuză!”, a postat o cunoscută a motociclistului pe Facebook.

Potrivit procurorilor, motociclistul a fost lovit în spate de către tânărul de pe trotineta electrică, în timp ce staţiona la culoarea roşie a semaforului de la intersecţia dintre Splaiul Unirii și Calea Vitan Bârsești. Pe fondul discuțiilor în contradictoriu, cei doi şi-au adresat injurii şi ameninţări, după care au părăsit zona respectivă îndreptându-se către intersecția dintre Calea Vitan Bârsești și Șoseaua Olteniței.

„Inculpatul a ajuns primul în apropierea intersecției respective, a coborât de pe motocicletă şi a aşteptat pe carosabil venirea victimei care se deplasa pe trotineta electrică. Când cea din urmă s-a apropiat, inculpatul a alergat către aceasta cu intenția de o agresa, determind-o să treacă de axul despărțitor dintre cele două sensuri de deplasare, aruncând în aceleași împrejurări cu casca de motociclist în victimă, lovind-o în zona capului, determinând dezechilibrarea și căderea acesteia pe carosabil, victima fiind lovită frontal de un autoturism care circula regulamentar din sens opus.

În urma impactului dintre autoturism și victimă a rezultat rănirea gravă a acesteia din urmă, care a fost transportată la o unitate medicală, unde a decedat după aproximativ o oră și jumătate de la momentul impactului.

În cauză urmează a fi sesizat Tribunalul București cu propunere de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, informează procurorii. .

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.