Judecătorul iranian a fost abandonat la morgă şi va fi înmormântat din banii Primăriei

Cadavrul judecatorului iranian a fost abandonat la morgă. Magistratul va fi înmormântat într-un cimitir din Capitală pe banii Primăriei! între timp ancheta morții este în plină desfășurare, conform România TV.

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 11:05
Judecătorul iranian a fost abandonat la morgă şi va fi înmormântat din banii Primăriei

Autorităţile române au aşteptat ca oficialii de la Teheran să ceară repatrierea judecătorului iranian, însă acest lucru nu s-a întâmplat, nici măcar din partea familiei.

Citeşte şi: Concluziile medicilor legişti în cazul morţii iranianului Mansouri Reza, la Bucureşti. Ce au constatat specialiştii

Bărbatul va fi înmormântat din banii Primăriei, într-un cimitir din Capitală. Între timp ancheta continuă, iar idn raportul medico-legal reiese că este vorba despre sinucidere. Cu toate acestea, există semne de întrebare dacă a fost împins de cineva să ajungă la acest gest extrem.

Gholam Reza Mansouri a fost găsit mort într-un hotel din Capitală. Poliția Capitalei transmitea atunci că a fost sesizată prin apel pe 112 de către recepția unui hotel că bărbatul – cazat într-o cameră a unității – a căzut de la un etaj superior, decedând. „Au fost efectuate cercetarea la fața locului și investigații, la acest moment datele conducând spre ipoteza că decesul ar fi survenit ca urmare a unui act suicidar”, susținea Poliția Capitalei.

Potrivit serviciului farda al Europei Libere, Mansouri era un influent cleric, procuror și judecător în țara sa, devenit faimos pentru trimiterea la închisoare a unor jurnaliști.

În 2013, ar fi ordonat arestarea simultană a 20 de jurnaliști într-o singură zi. Asociațiile de jurnaliști și care militează pentru drepturile omului au cerut judecarea lui în Germania sau în altă țară europeană pentru torturarea și arestarea jurnaliștilor. Asociația Reporteri fără Frontiere a depus o plângere la Parchetul federal german.

De asemenea, Gholam Reza Mansouri era acuzat de către regimul de la Teheran de luare de mită, a scris Europa Liberă. Potrivit surselor Europei Libere, Mansouri fusese reținut în România în baza unui mandat de urmărire prin Interpol, care s-a activat odată ce a pătruns pe teritoriul țării. El fusese dat în urmărire internațională prin Interpol de regimul de la Teheran, sub acuzația de corupție și fraudare a 500.000 de euro.