Judecătorul Udroiu a redeschis ancheta în cazul otrăvirii procuroarei Sega. A lucrat la dosarele lui Vîntu

Publicat: Miercuri, 28 Ianuarie 2015 22:57 // Actualizat: Miercuri, 28 Ianuarie 2015 22:57 // Sursa: romaniatv.net

Judecatorul Mihail Udroiu de la Tribunalul Bucuresti a redeschis ancheta in cazul uneia dintre cele mai suspecte morti din randul magistratilor, potrivit luju.ro.

Este vorba despre cazul procuroarei Luminita Sega de la Directia Nationala Anticoruptie, magistratul care a murit subit in timp ce instrumenta unele dintre cele mai rasunatoare dosare de coruptie din Romania care il vizau pe Sorin Ovidiu Vintu, ca "FNI" sau "Banca Agricola", si care lucrase in dosare precum "Tigareta", "Magureanu-Giurtelecul Hododului", "Iliescu-Costea", "Eterna si fascinanta Romanie" sau "Stefan Riza".

Procuroarea Luminita Sega a murit in 31 iulie 2006, la varsta de 42 de ani, dupa un an de chin, operatii si dureri groaznice carora medicii nu au putut sa le gasesca diagnostic. Totul a inceput in 16 martie 2005, cand, in timp ce se afla in biroul sau din DNA, Luminita Sega a cazut la podea, zvorcolindu-se de durere, tinandu-si capul in maini si urland dupa ajutor.

La aceasta scena au asistat colegii sai procurori, care au chemat ambulanta, procuroarea fiind de urgenta internata in Clinica de neurochirurgie a Spitalului Bagdasar Arseni. Au urmat analize peste analize, operatii in tara si in strainatate efectuate de reputati medici, care au operat practic in orb, neputand sa stabileasca exact cauza durerilor procuroarei Sega, ci doar ca exista semne vizibile de degenerare a creierului.

Ulterior au aparut si rezultatele toxicologice care au relevat ca Luminita Sega a fost otravita sistematic cu aluminiu. Intoxicatia i-a fost fatala. Cu toate acestea, cauza mortii a fost anchetata pe genunchi, si pana in prezent nu s-a descoperit cine este responsabil de otravirea procuroarei despre care s-a vorbit in sistem ca “a platit cu viata dosarele grele pe care le-a instrumentat”.

Analizele toxicologice au aparut dupa ce Luminita Sega a decedat, dar PTMB nu a catadicsit sa afle cine s-a aflat in spatele mortii suspecte a procuroarei DNA.

In decurs de un an de la criza din biroul sau din DNA, medicii care s-au perindat pe langa procuroarea Luminita Sega au operat-o de sinuzita, la plamani, pe creier, existand indicii ca ar avea lichid in creier, i-au introdus o valva biomecanica pentru restabilirea functiilor creierului, au facut tot ce s-a putut medical face, pana cand aceasta a intrat in coma profunda.

Intr-un moment de disperare, sotul procuroarei Sega, judecatorul Marius Sega, a apelat la medicina cuantica, descoperind, in urma unor analize efectuate de un medic de laborator specialist cu un aparat de biorezonanta ca procuroarea Sega are "intoxicatie cu metaloizi".

Aparatul a indicat alarma maxima prin culoarea specifica pericolelor letale, fiind lansata ipoteza ca in organismul procuroarei Luminita Sega exista metale posibil a fi fost ingerate sau injectate pentru o perioada mai lunga de timp.

Au fost efecutate ulterior analize toxicologice speciale la Clinica de Toxicologie din Bergamo, Italia de cunoscutul medic toxicolog M. Leitha, care a stabilit ca este vorba de o intoxicatie cu aluminiu. Acesta i-a recomandat chiar administrarea unui antidot.

Rezultatele insa au venit prea tarziu, intrucat dupa trei luni de coma profunda procuroarea Luminita Sega a murit.

Familia Luminitei Sega a acuzat permanent ca procuroarea a fost otravita zilnic cu aluminiu in timp ce se afla la DNA.

De la momentul crizei din biroul sau din DNA si pana la deces, familia procuroarei Sega a banuit ca in spatele durerilor cumplite este implicata o mana criminala. Confirmarea a venit odata cu rezultatele toxicologice, care au atestat ca Luminita Sega a fost otravita timp indelungat cu aluminiu, asemenator procesului de otravire lenta cu arsenic.

In aceasta situatie, sotul Luminitei Sega, judecatorul Marius Sega, dar si fratele acesteia, Mircea Slavila, au acuzat ca intoxicatia cu metal s-a produs la serviciu, unde procuroarea obisnuia sa isi bea cafeaua de dimineata. Cei doi au lansat varianta, la acea vreme, ca in timp ce se afla la serviciu, Luminitei Sega i-au fost picurate zilnic doze de aluminiu in cafea, suc sau apa minerala. Sotul acesteia, judecatorul Marius Sega a declarat ulterior ziarului ZIUA ca "Luminita si-a confundat existenta cu profesia de procuror”: “Eu cred ca a murit cu convingerea ca nu a stiut ce i s-a intamplat si de unde i s-a tras aceasta nenorocire. Nu a avut nici un fel de antecedente medicale, in cei 20 de ani de activitate neintrerupta ca procuror in ministerul Public. Nu a avut nici macar o zi de concediu medical”.

Din nefericire, toate sustinerile si ipotezele lansate de membrii familiei Sega au fost ignorate de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalului Bucuresti care au anchetat timp de mai bine de sase ani cazul, insa in acest timp nu au facut nimic pentru a elucida cauza mortii procuroarei DNA. Nu au facut acte premergatoare, nu au facut audieri in cauza, nu au solicitat acte de la clinicile din strainatate in care procuroarea Luminita Sega a fost internata si supusa unor interventii chirurgicale. Au invartit doar niste hartii din stanga in dreapta, au dispus dupa ureche, fara mijloace tehnice, efectuarea unor analize, au deshumat-o pe Luminita Sega, la cererea familiei, dupa care au clasat dosarul. Iar asta nu o spunem noi, ci chiar o instanta.

Acum, la mai bine de opt ani de la moartea suspecta a procuroarei Luminita Sega, Tribunalul Bucuresti redeschide dosarul! Prin incheierea din data de 28 ianuarie 2015, judecatorul Mihail Udroiu de la Tribunalul Bucuresti a decis desfiintarea solutiei de clasare dispusa de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti prin Ordonanta din 11.08.2014 emisa in dosarul nr. 2842/P/2008 si trimiterea cauzei la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in vedere inceperii urmaririi penale in rem cu privire la infractiunea de omor, prevazuta de art. 188 Cod penal.

Si nu doar atat! Pe langa acestea, judecatorul Mihail Udroiu a dispus administrarea unor probe si audierea unor martori, cu scopul de a face lumina intr-un caz in care domneste misterul de ani de zile.

Conform minutei din data de 28 ianuarie 2015, din dosarul in care fratele Luminitei Sega, profesorul universitar Mircea Slavila, a facut plangere impotriva rezolutiei de clasare a PTMB, in cauza urmeaza sa fie audiata si mama “FNI”, Ioana Maria Vlas.

Din informatiile pe care le avem, audierea Ioanei Maria Vlas este justificata de faptul ca sotul procuroarei Sega a acuzat cu mai multe ocazii ca decesul sotiei sale are stransa legatura cu dosarele lui Sorin Ovidiu Vintu. De altfel, Vlas a fost si audiata in trecut de procuroarea Luminita Sega. De asemenea, vor fi audiati si fosti colegi ai Luminitei Sega, procurori de la PICCJ si DNA.

Prezentam in continuare minuta din dosarul nr. 41641/3/2014 din data de 28 ianuarie 2015:
"In baza art. 341 alin. (6) lit. b) Cpp, admite plangerea formulata de petentul Mircea Slavila.
Desfiinteaza solutia de clasare dispusa de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti prin ordonanta din 11.08.2014 emisa in dosarul nr. 2842/P/2008.
Trimite cauza la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in vederea inceperii urmaririi penale in rem cu privire la infractiunea de omor prevazuta de art. 188 Cp.
Dupa inceperea urmaririi penale, procurorul trebuie sa efectueze o ancheta efectiva care sa implice cel putin administrarea urmatoarelor mijloace de proba:
1. efectuarea unei expertize toxicologice intr-un laborator sau institut specializat din tara sau strainatate (ce detine acreditarile si certificarile necesare in domeniul investigatiilor toxicologice) in vederea stabilirii existentei sau inexistentei unei intoxicari a defunctei Luminita Sega cu metale grele/ metaloizi, si in special cu alumina;
2. audierea petentului Mircea Slavila, precum si a sotului defunctei, Marius Sega;
3. audierea colegilor de serviciu ai defunctei Luminita Sega din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (2003), precum si a colegilor de serviciu ai defunctei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (procurori si politisti);
4. audierea martorului Ioana Maria Vlas;
5. obtinerea tuturor inscrisurilor din dosarele medicale ale defunctei Luminita Sega aflate in spitalele sau clinicile din tara sau strainatate unde defuncta a fost internata, respectiv, unde au fost efectuate investigatii medicale ale defunctei Luminita Sega; in privinta actelor medicale relevante redactate intr-o alta limba decat cea romana, este necesara traducerea autorizata a acestora in limba romana;
6.audierea personalului medical (doctori si asistente medicale) din spitalele sau clinicile din tara unde defuncta Luminita Sega a fost internata care s-au ocupat in mod direct de pacienta pe parcursul internarii.

Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta din camera de consiliu, azi 28.012015".

loading...
11 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 ian 03:21
...la Tribunalul Bucuresti a redeschis ancheta in cazul uneia dintre cele mai suspecte morti din randul magistratilor, potrivit luju.ro. Citește mai departe… Source: romaniatv.net

...
29 ian 03:21
...la Tribunalul Bucuresti a redeschis ancheta in cazul uneia dintre cele mai suspecte morti din randul magistratilor, potrivit luju.ro. Citește mai departe… Source: romaniatv.net Related post......
28 ian 23:24
...redeschis ancheta in cazul uneia dintre cele mai suspecte morti din randul magistratilor, potrivit luju.ro. Citește mai departe… …read more ...
28 ian 23:16
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}
ultimele stiri


Just another WordPress...
28 ian 23:08
...la Tribunalul Bucuresti a redeschis ancheta in cazul uneia dintre cele mai suspecte morti din randul magistratilor, potrivit luju.ro. Citește mai departe… Soursa: romaniatv.net ...
28 ian 23:08
...la Tribunalul Bucuresti a redeschis ancheta in cazul uneia dintre cele mai suspecte morti din randul magistratilor, potrivit luju.ro. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
28 ian 23:07
...la Tribunalul Bucuresti a redeschis ancheta in cazul uneia dintre cele mai suspecte morti din randul magistratilor, potrivit luju.ro. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net
...
28 ian 23:03
...la Tribunalul Bucuresti a redeschis ancheta in cazul uneia dintre cele mai suspecte morti din randul magistratilor, potrivit luju.ro. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
28 ian 23:01
...la Tribunalul Bucuresti a redeschis ancheta in cazul uneia dintre cele mai suspecte morti din randul magistratilor, potrivit luju.ro. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
28 ian 23:01
...la Tribunalul Bucuresti a redeschis ancheta in cazul uneia dintre cele mai suspecte morti din randul magistratilor, potrivit luju.ro. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8278
RON
09 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H