Judeţul care a decis ca preşcolarii şi elevii să se întoarcă în clase de pe 14 septembrie

Preşcolarii şi elevii din Bihor vor reveni la şcoală de pe 14 septembrie, au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul Dumitru Ţiplea, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Virgil Blage, directoarea DSP Bihor, Daniela Rahotă, şi primarul Oradiei, Ilie Bolojan.

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 16:44
Judeţul care a decis ca preşcolarii şi elevii să se întoarcă în clase de pe 14 septembrie

Municipalitatea va aloca 330.000 de euro pentru ca şcolile din Oradea să beneficieze de dezinfectacţi, măşti de protecţie pentru profesori şi elevi, 100 de termometre şi cinci nebulizatoare, a transmis primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

Această măsură ce presupune achiziţionarea de măşti şi dezinfectanţi va fi extinsă în tot judeţul, a spus Dumitru Ţiplea, prefectul judeţului. „Avem în judeţul Bihor peste 90.000 de copii care urmează să revină la şcoli, am căutat variante pe jumătate de clasă, cu clasa întreagă, cât online, cât în clasă. Am ajuns la concluzia că în judeţul Bihor ar trebui să revenim la şcoală în clasă cu toţi copiii, evident respectând toate normele de protecţie sanitară”, a declarat prefectul Dumitru Ţiplea.

Prefectul a subliniat că a dispus constituirea unei comisii cu reprezentanţii IŞJ, DSP şi ISU Crişana care să verifice unităţile de învăţământ din Bihor şi să le ofere consultanţă.

„Avem câteva certitudini. Cea mai importantă este că vom începe şcoala în 14 septembrie şi a doua este că marea majoritate a persoanelor implicate în fenomen sunt dornice de a începe şcoala cu participare fizică directă. Noi, încă din 12 august, avem informaţii că peste 75% din unităţile de învăţământ din Bihor sunt pregătite să reia activitatea fizic în şcoală”, a spus Blage, conform Agerpres.

Dacă părinţii elevilor vor fi reticenţi, există şi varianta ca şcolile să transmită cursurile online.