Julian Assange, izolat în Ambasada Ecuadorului de la Londra. I-a fost tăiat accesul la internet şi nu are dreptul la vizite

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, aflat de mai bine de cinci ani în Ambasada Ecuadorului de la Londra, a rămas fără conexiune la internet, decizia tăierii comunicaţiilor cu exteriorul aparţinându-i guvernului de la Quito.

28 mart. 2018, 18:57
Julian Assange, izolat în Ambasada Ecuadorului de la Londra. I-a fost tăiat accesul la internet şi nu are dreptul la vizite

Oficialii Ambasadei Ecuadorului au anunţat că măsura tăierii accesului la internet a fost luată ca răspuns al recentelor activităţi ale lui Julian Assange pe reţelele de social media. Se pare că acesta ar fi încălcat termenii înţelegerii cu statul ecuadorian, care i-a interzis să posteze mesaje care ar aduce atingerii relaţiilor Ecuadorului cu alte state. Mai exact, el i-ar fi înfuriat pe guvernanţii de la Quito după ce a criticat pe Twitter guvernul britanic pentru deciszia de a expulza diplomaţi ruşi în cazul spionului asasinat Sergei Skripal.

Citeşte şi Julian Assange îi dă bătăi de cap preşedintelui Ecuadorului. Fondatorul WikiLeaks este „o problemă moştenită”

De asemenea, lui Julian Assange i-a fost interzis să mai primească vizitatori, el aflându-se acum practic într-o izolare aproape completă. Susţinătorii săi cheamă pe reţelele de socializare la proteste în faţa Ambasadei Ecuadorului la Londra.