Jumătate de secol de Rolling Stones. Încă un film despre trupa britanică se află în producţie

Anul acesta, trupa The Rolling Stones, unul dintre numele de referinţă ale rockului mondial, împlineşte 50 de ani de activitate. Pe lângă un documentar autorizat, în 2012 va mai apărea un film despre una dintre cele mai longevive trupe rock din istorie.

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 14:06
Jumătate de secol de Rolling Stones. Încă un film despre trupa britanică se află în producţie

Un nou film care descrie relaţia tumultuoasă dintre Mick Jagger şi Keith Richards, solistul, respectiv chitaristul trupei The Rolling Stones, se află în pregătire în Marea Britanie.

Mick Jagger şi Keith Richards sunt colegi de zeci de ani în trupa Rolling Stones. De 50, mai precis. Relaţia dintre cei doi nu a stat însă mereu pe roze. Dar amândoi au reuşit să depăşească momentele mai dificile, iar anul acesta împlinesc jumătate de secol de colaborare. Cei doi au compus împreună dublul albumul „Exile on Main Street” în 1972, în Franţa.

Povestea creării albumului este spusă de un nou film despre trupa britanică, film ce se află în prezent în producţie. Filmul are la bază romanul „Exile on Main Street: A Season in Hell”, scris de Robert Greenfield în 2008.

Regizorul filmului este Brett Morgen, iar scenariul a fost scris de Brandon şi Phil Murphy.

În acest an, The Rolling Stones împlineşte 50 de ani de activitate, iar momentul va fi marcat prin lansarea unui documentar autorizat despre istoria trupei britanice.

În 50 de ani, The Rolling Stones a vândut peste 200 de milioane de albume în întreaga lume şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă, între care şi cel din 2007, din România.