Jumătate din cabinetele medicale stomatologice din Giurgiu au evaluările expirate

Jumătate din cabinetele medicale stomatologice din judeţul Giurgiu au evaluările expirate, susţin reprezentanţii Casei Judeţeane de Asigurări de Sănătate.

RomaniaTV.net
04 iun. 2014, 13:47
Jumătate din cabinetele medicale stomatologice din Giurgiu au evaluările expirate

Reprezentanţii Casei Judeţeane de Asigurări de Sănătate susţin că CJAS are personal specializat pentru a face evaluări pentru toate cabinetele care vor dori acest lucru în vederea intrării în relaţii contractuale cu instituţia.

„Ca o noutate, în noul contract cadru este un aspect aşteptat şi anume acela că vor intra din nou în contract stomatologii. Acum urmează pentru ei depunerea dosarelor, dar la o parte dintre cabinete, respectiv 15, evaluările sunt expirate şi trebuie să depună dosare pentru evaluare”, a declarat miercuri, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Marin Constantin.

Potrivit Agerpres, el spune că timpul permite, iar Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Giurgiu are personal specializat pentru a face evaluările necesare şi pot fi primite toate cabinetele medicale care doresc să intre în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu.

Citeşte şi: VESTE BUNĂ. Se ia în calcul includerea STOMATOLOGIEI în programul naţional de prevenţie

„În judeţ, avem 30 de cabinete medicale stomatologice, dintre care 15 nu au evaluarea cabinetului, ceea ce înseamnă că acestea funcţionează în privat în baza unei autorizaţii eliberate de Ministerul Sănătăţii şi de Casa Naţională de Sănătate. Toate vor intra în relaţie contractuală cu CJASS Giurgiu şi avem şi personalul specializat pentru a face aceste evaluări. Dacă nu era pauza asta de un an de zile de întrerupere a contractului, cu siguranţă, în această perioadă, fiecare cabinet era evaluat la termen pentru că aceste evaluări se fac la doi ani”, a completat directorul CJAS Giurgiu, Marin Constantin.

Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Giurgiu a precizat că instituţia dispune de buget pentru a primi toate cabinetele medicale stomatologice care vor să intre în relaţie contractuală. Potrivit noilor prevederi legale, fiecare cabinet medical stomatologic poate primi aproximativ două mii de lei pe lună faţă de 1.300 de lei cât se puteau primi pentru decontarea unor servicii medicale stomatologice în urmă cu doi ani de zile.