Jumătate din hotelurile, pensiunile şi cluburile verificate de ISU Alba, fără autorizaţie PSI

Jumătate din obiectivele de genul hoteluri, restaurante, pensiuni sau cluburi verificate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) "Unirea" Alba în acest an nu dețineau autorizație de securitate la incendiu (PSI), potrivit unui raport transmis miercuri la solicitarea AGERPRES.

04 nov. 2015, 15:24
Jumătate din hotelurile, pensiunile şi cluburile verificate de ISU Alba, fără autorizaţie PSI

ISU Alba a verificat în acest an 18 hoteluri, restaurante, pensiuni și cluburi.

Numărul locațiilor verificate și care nu dețineau autorizație de securitate la incendiu este de 9, din care 2 hoteluri cu restaurant, 6 pensiuni cu restaurant și un restaurant„, se menționează în raportul semnat de șeful ISU Alba, colonel Dorel Sofica.

În evidențele ISU Alba sunt 97 de obiective de acest gen, 18 fiind controlate în total în 2015. Au fost constatate 81 de nereguli, din care 68 organizatorice, 8 de pregătire, trei constructive și trei tehnice, din care au fost soluționate pe timpul controalelor un număr de 15, se arată în raportul ISU Alba.

Citeşte şi Încep controalele în cluburi şi discoteci. Măsuri DRACONICE, după tragedia din Colectiv

Au fost aplicate 53 de sancțiuni, din care 42 avertismente și 11 amenzi contravenționale, în cuantum total de 32.500 de lei.

La nivelul ISU Alba s-au autorizat de la începutul anului 29 de obiective de acest gen.

Autoritățile locale au anunțat marți că cele mai importante cluburi de noapte din Alba Iulia, Allegria și Stage, deschise în urmă cu câțiva ani, localuri unde au concertat de-a lungul timpului nume importante ale showbiz-ului românesc, nu dețin acord de funcționare din partea Primăriei municipiului Alba Iulia, în aceeași situație fiind și mai multe săli de nunți și un restaurant-pizzerie din oraș.

Citeşte şi Nereguli în mai multe cluburi din ţară. Vezi ce s-a descoperit în urma controalelor