Încep controalele în cluburi şi discoteci. Măsuri DRACONICE, după tragedia din Colectiv

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat că de săptămâna viitoare vor începe controale în cluburi, discoteci, mall-uri și alte spații care presupun aglomerări de persoane, iar măsurile vor fi drastice acolo unde se vor descoperi nereguli.

RomaniaTV.net
01 nov. 2015, 15:03
Încep controalele în cluburi şi discoteci. Măsuri DRACONICE, după tragedia din Colectiv

După reuniunea grupului de lucru de la Palatul Victoria, întrunit duminică, care a evaluat situația create în urma incendiului din clubul Colectiv, secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a anunţat că pompierii, însoțiți de polițiști, vor verifica localurile şi clădirile în care de obicei se adună un număr mare de persoane pentru a verifica dacă au planuri împotriva incendiilor și dacă acestea se respectă.

Despre Club Colectiv, Raed Arafat a spus nu doar că nu avea autorizaţie pentru spectacole pirotehnice, ci c nici măcar nu apărea în evidenţa ISU. „Legal, acel club nu trebuia să funcţioneze, de la ISU nu avea autorizaţie. E o anchet în curs, care poate să arate documente pe care noi nu le ştim. La planul de contol cerut de premier se lucrează deja, am avut întâlnire cu IGSU şi va fi un control pe o durată lungă. Va fi foarte bine sistematizat şi se vor lua măsuri legale. Sigur vor începe controaele în cursul acestei săptămâni. Clubul Colectiv nici nu apărea în evidenţa ISU. Nu au niciun document în privinţa acestui club şi nici nu au avut nicio solicitare”, a explicat Raed Arafat.