Jumătate dintre locurile de parcare din Paris vor fi eliminate. Anunţul viceprimarului îi îngrozeşte pe şoferi

Parisul va elimina jumătate din locurile de parcare de pe stradă, anunță viceprimarul David Belliard, care are transportul ca responsabilități. Măsura este o promisiune din campania electorală a primarului Anne Hidalgo.

20 oct. 2020, 11:32
Jumătate dintre locurile de parcare din Paris vor fi eliminate. Anunţul viceprimarului îi îngrozeşte pe şoferi

„Nu mai putem folosi 50% din capitală pentru mașini, deși acestea reprezintă doar 13% din călătorii. Spațiul public este un bun comun care trebuie dedicat altor utilizări decât automobilul. Trebuie să ecologizăm orașul pentru a ne adapta la accelerarea schimbărilor climatice.

Și asta nu este tot, vrem să facem aerul mai respirabil și să punem spațiul public la dispoziția parizienilor care locuiesc adesea în apartamente înghesuite – suprafața medie este de doar 30 de metri pătrați – și aspiră la mai multă calm. 60% din poluarea fonică este asociată traficului”, a declarat viceprimarul Belliard.

Citeşte şi În România, există de şase ori mai puţine locuri de parcare decât maşini

Plănuim să eliminăm aproape jumătate din cele 140.000 de locuri de parcare existente până la sfârșitul mandatului, ceea ce reprezintă aproximativ 65 de hectare, sau de două ori și jumătate parcul Buttes-Chaumont.

Obiectivul este de a de-bitumiza orașul pentru a face loc verdeții, pregătindu-ne astfel pentru perioadele de caniculă care vor fi din ce în ce mai frecvente. De asemenea, vom dezvolta noi infrastructuri pentru biciclete, grădini, mobilier stradal, toalete publice, fântâni, terase pentru cafenele, spații dedicate sportului”, mai adaugă Davi Belliard, care menționează că publicul parizian va fi consultat asupra acestor schimbări.