Jumătate dintre programatorii din România lucrează în Bucureşti

Publicat: Vineri, 25 Noiembrie 2016 09:05 // Actualizat: Vineri, 25 Noiembrie 2016 09:05 // Sursa: romaniatv.net

Jumătate dintre programatorii din România sunt în Bucureşti, în timp ce aproape 40% sunt răspândiţi în Cluj, Timiş, Braşov, Iaşi, Ilfov, Sibiu şi Dolj, ceea ce înseamnă că doar 10% acoperă cele 33 de judeţe rămase, a spus, joi, Mihai Cioc, membru al Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM).

„Ne punem problema - în condiţiile în care sectorul IT este prioritar în strategia de competitivitate - care este participarea fiecărei regiuni şi a fiecărui judeţ la această strategie de competitivitate? Pe urmă, ne mai punem o problemă, a distribuţiei resurselor", a adăugat Mihai Cioc, la conferinţa de prezentare a studiului privind analiza forţei de muncă la nivelul regiunilor de dezvoltare a României, aferent anului 2015.

Potrivit Mediafax, brandul de ţară axat pe industria IT ridică şi câteva semne de întrebare.

„Ne-am stabilit IT-ul ca brand de ţară, dar câţi oameni lucrează în IT? Este IT-ul potrivit ca brand de ţară acum?", se întreabă Anca Vlad, fondatoare a grupului Fildas-Catena.

Analiza PIAROM cuprinde forţa de muncă principală în sectorul IT, adică programatori şi asimilaţi, fără cei care lucrează în call center-uri.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
industria IT IT programatorii din România sectorul IT
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H