Klaus Iohannis, după o discuţie cu preşedintele CE: "România respinge cotele obligatorii"

Publicat: Duminică, 13 Septembrie 2015 23:18 // Actualizat: Duminică, 13 Septembrie 2015 23:18 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a discutat duminică, prin telefon, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu lideri ai altor state europene, înaintea reuniunii Consiliului UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne pe tema imigraţiei, programată luni. Într-un răspuns transmis MEDIAFAX, Administraţia Prezidenţială spune că şeful statului l-a asigurat pe preşedintele CE de faptul că România este solidară cu UE în criza imigranţilor.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a scris, duminică, pe Twitter, că în cursul zilei a discutat prin telefon cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu lideri ai altor state europene, înaintea reuniunii Consiliului UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne pe tema imigraţiei, programată luni.

"Tocmai am avut o conversaţie cu Klaus Iohannis, preşedintele României, pentru pregătirea Consiliului extraordinar de luni al miniştrilor de Interne", a transmis Juncker prin Twitter.

Preşedintele Comisiei Europene a precizat că a avut o conversaţie şi cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Jean-Claude Juncker a discutat cu Klaus Iohannis pe tema crizei imigranţilor

"Am fost amândoi de acord să menţinem deschise frontierele între statele membre UE; avem nevoie de aprofundarea integrării europene şi de mai multă solidaritate în gestionarea crizei refugiaţilor", a spus Juncker.

Juncker a discutat şi cu premierul Ungariei, Viktor Orban, cu şeful Guvernului Cehiei, Bohuslav Sobotka, cu primul-ministru slovac, Robert Fico, şi cu şeful Executivului leton, Laimdota Straujuma.

Într-un răspuns oficial transmis agenţiei MEDIAFAX, Adiministraţia Prezidenţială spune că preşedintele României, Klaus Iohannis, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au avut o convorbire telefonică, duminică, în care şeful statului român şi-a exprimat solidaritatea în privinţa crizei imigranţilor, arătând că România participă la programe europene pentru sprijinul refugiaţilor, cum este de exemplu programul Frontex.

Pe de altă parte, Iohannis a reiterat poziţia în privinţa refugiaţilor potrivit căreia România respinge cota obligatorie, a mai precizat sursa citată.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 sep 14:51
...legile. De aceea, am acordat o atenție deosebită legilor venite la promulgare.  CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis, după o discuţie cu preşedintele CE: “România respinge cotele obligatorii” După cum bine știți, pe unele...
14 sep 01:57
...potrivit căreia România respinge cota obligatorie, a mai precizat sursa citată. Source Article from http://www.romaniatv.net/juncker-dupa-o-discutie-cu-iohannis-avem-nevoie-de-solidaritate-presedintie-fara-cote-obligatorii_244409.htmlKlaus Iohannis, după o discuţie cu preşedintele...
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H