Junioara Elena Andrieş a cucerit trei medalii la Europenele de haltere pentru seniori

Românca Elena Andrieş a obţinut trei medalii la Campionatele europene de haltere pentru seniori de la Tirana, în cadrul primei categorii a competiţiei, 48 kg, obţinând argint la stilul smuls (81 kg) şi bronz la aruncat (98 kg) şi total (179 kg).

08 apr. 2013, 16:53
Junioara Elena Andrieş a cucerit trei medalii la Europenele de haltere pentru seniori

Junioară încă, la 19 ani, gălăţeanca Elena Andrieş a reuşit să smulgă 81 kg, ocupând poziţia a doua a podiumului de premiere la Europenele de la Tirana, după italianca Genny Caterina Pagliaro cu 82 kg (bronz – Silvia Anghelova, din Azerbaidjan, cu 80 kg), în timp ce la aruncat, s-a clasat a 3-a, cu 98 kg, fiind depăşită atât de Pagliaro, cât şi de azera Silvia Anghelova, care au reuşit să ridice o haltere cu numai un kilogram mai mult. Potrivit Agerpres, aurul a fost câştigat de Anghelova, datorită greutăţii corporale.

La total, Elena Andrieş a fost din nou medaliată cu bronz, cu 179 kg, la egalitate cu a doua clasată, Silvia Anghelova, dar cu 33 de grame în plus la cântarul oficial (românca are 47,88 kg, iar azera, fostă bulgăroaică – 47,55 kg). Aurul la total a fost cucerit de italianca Pagliaro, cu 181 kg.

Marţi vor intra în concurs sportivii români Dana Alexandra Berchi (categ. 53 kg) şi Florin Ionuţ Croitoru (categ. 62 kg).