Jurăminte pe patul puştii: La americani sunt în vogă căsătoriile cu arma-n mână

În timp ce Congresul nu ştie ce măsuri să mai ia pentru limitarea posesiei armelor în gospodăriile americanilor, tot mai multe cupluri din Statele Unite şi nu numai de acolo sunt tentate de senzaţii tari la schimbarea jurămintelor de căsătorie. Astfel, la Las Vegas, aceste jurăminte se fac pe patul ... puştii.

RomaniaTV.net
07 ian. 2013, 12:55

Pachetul unei ceremonii de nuntă cu arma-n mână ajunge la aproximativ 500 de dolari şi include ceremonia propriu-zisă şi accesul mirilor la un poligon de trageri. Acestora li se pun în mână diferite arme de asalt, până la mitraliere, scrie The Sun.

Organizatorii de la firma The Gun Store, din Las Vegas, cărora le aparţine iniţiativa acestor evenimente au declarat că nicio ceremonie nupţială nu a fost anulată după asaltul din decembrie, de la şcoala Sandy Hook, din Newtown, unde au murit 26 de persoane, între care 20 erau copii, împuşcate de un psihopat de 21 de ani, Adam Lanza.

Firma americană organizează în fiecare lună aproximativ zece ceremonii nupţiale de acest fel. Mirii trag cu arma după ce au schimbat jurămintele de credinţă veşnică, într-o cameră decorată cu petale de trandafiri, în ţinte imaginare sau la întâmplare. Fiecare dintre ei are dreptul la 10 gloanţe, iar armele cu care trag variază de la Uzi la AK47.