Jurnalist ucis în urma unei lovituri efectuate de Israel la graniţa cu Liban. Alţi cinci au fost răniţi VIDEO

Issam Abdallah, jurnalist de la Reuters, a fost ucis, iar alți cinci jurnaliști de la Al Jazeera, Reuters și AFP au fost răniți în timp ce transmiteau din Alma al-Shaab, în sudul Libanului. Echipa de jurnaliști a fost lovită de un tir israelian de artilerie în Liban.

13 oct. 2023, 19:57
Jurnalist ucis în urma unei lovituri efectuate de Israel la graniţa cu Liban. Alţi cinci au fost răniţi VIDEO
Jurnalist ucis în urma unei lovituri efectuate de Israel la graniţa cu Liban. Alţi cinci au fost răniţi

Jurnalist ucis în urma unei lovituri efectuate de Israel la graniţa cu Liban. O mașină în care se aflau jurnaliști de la Reuters, Al Jazeera și AFP a fost lovită de bombardamente, după ce zona în care se aflau aceștia a fost bombardată de către armata Israelului.

Citeşte şi: Avion de vânătoare israelian, doborât de Hamas deasupra Fâșiei Gaza! Martori: Pilotul a reușit să se salveze în ultima clipă

Imaginile colectate de pe o cameră de supraveghere surprinde zidul șerpuit, de culoare albă, de la frontiera dintre Israel și Liban. Imaginea tremură câteva fracțiuni de secundă, apoi devine opacă, probabil ca urmare a efectului loviturii de artilerie. Cameramanul agenției Reuters, Issam Abdullah, a fost ucis, iar jurnaliștii Carmen Jokhdar și Ellie Brakhaya de la Al Jazeera au fost răniți, anunţă Time of Israel.

Citeşte şi: Israelul a bombardat în noaptea de joi peste 750 de ținte militare în nordul Fâșiei Gaza VIDEO 

Armata israeliană a efectuat tiruri de artilerie, vineri, după o explozie semnalată la zidul de securitate aflat la frontiera cu Libanul.

Israelul a bombardat în noaptea de joi peste 750 de ținte militare în nordul Fâșiei Gaza

Potrivit unui comunicat de presă, acestea au inclus lovituri asupra unor complexe militare din Gaza, reședințe ale unor agenți de rang înalt și depozite de arme. Israelul transmite că un comandant al unității militare speciale „Nukhba” a Hamas a fost ucis în raidurile aeriene.

Israelul îşi continuă atacurile asupra Fâşiei Gaza, în timp ce ia în considerare o incursiune terestră în Gaza, a cărei populaţie civilă nu are unde să fugă şi nici unde să se adăpostească de bombe.

Bilanţul morţilor provocat de bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza depăşeşte 1.500 de morţi, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii din Gaza, în timp ce numărul morţilor din partea israeliană, provocat de atacul Hamas, rămâne deocamdată în jur de 1.300.