Jurnalista Emilia Şercan afirmă că a fost ameninţată cu moartea: De data asta s-a trecut la un alt nivel. Reacţii de susţinere

Publicat: Miercuri, 17 Aprilie 2019 12:42 // Actualizat: Miercuri, 17 Aprilie 2019 17:35 // Sursa: romaniatv.net

Jurnalista Emilia Şercan spune că a fost ameninţată cu moartea printr-un mesaj şi anunţă că a făcut plângere la poliţie. Ea crede că ameninţarea vine în urma dezvăluirilor pe care le face despre tezele de doctorat plagiate ale şefilor Academiei de Poliţie.

Emilia Şercan susţine că a primit o ameninţare cu moartea printr-un mesaj telefonic, luni seară. Ea crede că ameninţarea este legată de dezvăluirile pe care le face despre tezele de doctorat plagiate de şefii Academiei de Poliţie.

Emilia Şercan a făcut plângere la poliţie.

"Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de amenințare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire.

De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvăluirilor mele. Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare rețea de complicități, putere, influență și bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituțiilor statului.

Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel.

Am încercat să îmi explic de de am primit aceste amenințări: dezvăluirile legate despre Academia de Poliție, așa cum am scris în penultima mea anchetă publicată pe PressOne, riscă să lase instituția fără o bună parte dintre profesorii care au doctoratele susținute acolo și care, cel mai probabil, sunt și ele plagiate. Pentru un profesor, o teză de doctorat plagiată înseamnă încheierea carierei academice.

Conținutul mesajului sugerează că amenințarea este legată de subiectele la care lucrez acum.

Am depus chiar luni noaptea plângere la Poliția Capitalei și sper că polițiștii își vor face treaba, iar cel sau cei care au recurs la amenințări vor fi prinși cât mai repede. Ministrul de Interne și șeful IGPR au fost informați despre amenințările pe care le-am primit.

De nenumărate ori mi s-a spus în acești ani că am curaj, iar replica mea, spusă în glumă, a fost că nu știu dacă este curaj sau inconștiență. Un jurnalist nu trebuie să își pună vreodată problema în termeni de curaj sau frică, ci în termeni de adevăr și interes public, singurele lucruri pe care trebuie să le slujească. Iar atâta timp cât adevărul este de parte lui nu trebuie să îi fie frică de nimeni și de nimic.

PS. Am cenzurat o parte din conținutul mesajului pentru a-i proteja pe cei dragi mie", a scris Emilia pe Facebook, alături de o captură cu mesajul primit.

Reprezentanţa Comisiei Europene în România: Invităm autorităţile române să ia toate măsurile necesare 

Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, a reacţionat la ameninţările primite de jurnalista Emilia Şercan, invitând autorităţile române să ia toate măsurile necesare pentru protejarea libertăţii presei, conform valorilor care stau la baza UE.

"Am luat la cunoştinţă cu îngrijorare de postarea jurnalistei Emilia Sercan, privind ameninţări primite, legate de activitatea sa de jurnalist. O presă liberă şi independentă este vitală pentru funcţionarea democraţiei, a statului de drept şi pentru respectarea drepturilor fundamentale. Invităm autorităţile române să ia toate măsurile necesare pentru protejarea libertăţii presei, conform valorilor care stau la baza Uniunii Europene şi sunt înscrise în Carta europeană a drepturilor fundamentale", afirmă Angela Cristea.

Citeşte şi: Lovitură pentru fostul general SRI Dumitru Dumbravă. CNATDCU propune retragerea titlului de doctor

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ameninţare cu moartea Emilia Şercan emilia sercan plagiat teze doctorat plagiat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H