Jurnalista Sorina Matei îl calcă în picioare pe Cătălin Tolontan, după ce s-a folosit de moartea colegei sale ca să își promoveze tabloidul Libertatea. ”Pe Tolontan asta îl doare: Oricine are o altă opinie sau a îndrăznit să spună altceva este împotriva noastră! Ediția talibano-bolsevică-activistă a anului 2023”

Jurnalista Sorina Matei dă de pământ cu Cătălin Tolontan, redactorul șef al ziarului Libertatea, care s-a folosit în mod halucinant și fără pic de etică de moartea colegei sale, Iulia Marin, pentru a-și promova tabloidul.

21 apr. 2023, 14:50
Jurnalista Sorina Matei îl calcă în picioare pe Cătălin Tolontan, după ce s-a folosit de moartea colegei sale ca să își promoveze tabloidul Libertatea. ”Pe Tolontan asta îl doare: Oricine are o altă opinie sau a îndrăznit să spună altceva este împotriva noastră! Ediția talibano-bolsevică-activistă a anului 2023”
Jurnalista Sorina Matei îl calcă în picioare pe Cătălin Tolontan

Jurnalista Sorina Matei îl calcă în picioare pe Cătălin Tolontan. Sorina Matei este extrem de revoltată pe Cătălin Tolontan, care pe principiul ”scopul scuză mijloacele”, s-a folosit fără nicio reținere de drama morții colegei sale, Iulia Marin, care a lucrat pentru Libertatea timp de 11 ani, pentru a se promova pe el și tabloidul pe care îl conduce.

Citește și Cum a murit jurnalista Iulia Marin. Ce au spus legiștii după autopsie

Jurnalista Sorina Matei îl calcă în picioare pe Cătălin Tolontan

Cătălin Tolontan a revoltat întreaga opinie publică din România după ce a publicat pe prima pagină a tabloidului său, detalii despre starea de sănătate a celei care i-a fost angajată și colegă.

Așa-zisul redactor-șef de la Libertatea s-a folosit fără pic de scrupule de boala psihică de care suferea Iulia Marin, ce a determinat-o să își încheie socotelile cu viața, din dorința de a-i sensibiliza pe cititori și implicit de a face bani de pe urma dramei familiei jurnalistei.

”Omagiul” pe care Cătălin Tolontan a fost în stare să îl aducă colegei sale a înfuriat-o la culme pe jurnalista Sorina Matei care l-a călcat efectiv în picioare.

Jurnalista a postat pe pagina s-a de Facebook un mesaj prin care s-a declarat de-a dreptul scârbită de vânătoarea de like-uri și vizibilitate pe care a lansat-o Tolontan în spațiul public din România, dar și despre acțiunile pe care le-a întreprins împotriva publicațiilor care nu au fost  de acord cu modul său bolșevic de lucru.

”Cred că Tolontan n-are nicio responsabilitate.

Observați că s-a umplut Facebook de anxioși, depresați, psihoterapeuți și de specialiști în orice în vânătoarea de likeuri. Pe drama extrem de sensibilă, delicată și de puternică a unei fete pe care n-a ajutat-o nimeni, se fac „liste” împotriva urii, promovând ura și se instigă la închiderea de televiziuni. Iar „cine nu este cu noi, este împotriva noastră” – ediția simplistă, fumată, talibano – bolșevică – activistă, a anului 2023.
Cam tot ce se întâmplă are legătură cu ipocrizia omenească, cu clickbaitul, cu ratingul, cu „dorința de a exploata”, „de a da bine” cu orice preț, cu umorile, cu dorința de a-i face rău celuilalt. Pentru că poate nu-l înghiți. Pentru că, basically, are o altă opinie. Pentru că a îndrăznit să spună…altceva.
Nu contează că, în sine, problema este reală și ține de responsabilitate și de… responsabilizare. Pe Cătălin Tolontan asta îl doare. Aceasta este problema lui.
Cătălin Tolontan a pus (expus) drama teribilă a unei colege pe prima pagină, ca publisher. Apoi, în valul de ipocrizie stârnit, urlă de ce se discută despre asta. Cătălin Tolontan este șef, coleg și angajator. N-am văzut nicio asumare. Nimic.

N-am văzut nicio asumare în multe cazuri. Nici când presiunea a dus la tragedii, nici când se publică lucruri inexacte sau chiar neadevărate, nici când se întorc din condei realități, nici când se fac campanii discutabile, de hrănire a umorilor, nici când sunt jigniți gratuit, cu ajutorul interlopilor, colegii de breaslă. Ah, am publicat ceva neverificat, factual fals, de „radiațiile” din Piața Victoriei și-am declanșat o isterie publică generală? Ne cerem scuze, „investigația jurnalistică rămâne”, facem puțin mișto de noi ca să temperăm penibilul. Trece. Și ce? What s next? Care „investigație jurnalistică”, Tolontan?

„Dacă nu mă indignez, eu nu trăiesc”, scria Monica Lovinescu.

Dacă noi nu ne întrebăm – inclusiv în legătură cu greșelile și responsabilitățile noastre – noi nu existăm.

Un domn general – a cărui opinie nu se regăsește în scriptul Libertatea (atât de exact este) explică în același studio situația oglindă din alt domeniu: militarii tulburați cărora nu li se mai dă nimic potențial dăunător pe mână. Îl ții pe om integrat în mediul în care activează și încerci să-l ajuți. Aceeași situație este și-n cazul polițiștilor. De câte ori presa din România nu a luat la întrebări dure MAI pe controalele psihologice? Și a făcut-o pe bună dreptate. Pentru că trebuie să existe responsabilitate și responsabilizare.

Cât timp presa are această responsabilitate publică, în relaționare directă cu publicul, are această obligație fundamentală de a-și pune întrebări, mai ales când vorbim chiar de responsabilitatea ei”, a scris Sorina Matei pe Facebook.